marți, februarie 19

The Envy Corps



In ciuda aparentelor, cei patru americani nu mai pot fi incadrati in categoria debutantilor din moment ce discografia lor cuprinde deja un album (Soviet Union - 2004), 2 EP-uri (I Will Write You Love Letters Of You Tell Me To -2006 si Story Problem - 2007) plus inca un LP (Dwell) care se afla pe drum.

Desi inflexiunile vocale ale lui Luke Pettipoole amintesc de vocea lui Thom Yorke, The Envy Corps nu este nici pe departe genul de formatie care incearca sa-si castige existenta recicland cu nesimtire sound-ul Radiohead sau mai rau, care nu depune niciun efort pentru a aduce ceva nou in peisaj. Dimpotriva, stilul Envy Corps s-a conturat perfect de-a lungul timpului izbutind sa atraga influente cat mai variate si mai capabile sa-i scoata din anonimat.

Din pacate asta nu reprezinta intotdeuna o garantie a succesului, mai ales cand propria ta casa de discuri te neglijeaza. La ce ma refer veti intelege poate mai bine cititind post-scriptumul, iar deocamdata imi iau libertatea sa-mi inchei recomandarea concluzionand ca The Envy Corps sunt o formatie buna care merita in mod cert sa iasa din conul de umbra in care se afla.

PS: Cu toate ca lansarea albumului a fost amanata pentru luna aprilie(?), Dwell poate fi descarcat urmarind linkul din discografia formatiei de pe wikipedia. Luand in considerare simpatia trupei pentru The Silent Years care si-au facut disponibil gratuit albumul in preajma Craciunului, cat si propriile lor declaratii de pe blog lucrul asta nu ma surprinde deloc.

"I wish I had some exciting news for you, but I really don't. Looks like our long awaited album will hit UK shelves in April. Apparently the powers that be regard DWELL as a fine wine, it must age before it is liberated. My question is why not wait longer? Perhaps twenty years from now it could be hailed as a groundbreaking return to mid-aughties form."
(The Envy Corps Blog)

So get it while it's still there!

MP3: The Envy Corps - 99,100
MP3: The Envy Corps - Rhinemaindes

Video: Wires And Wool

MySpace: The Envy Corps

1 raspunsuri:

Unknown spunea...

Ar fi si mai interesant daca ai avea linkuri valide catre mp3`uri, in rest e super ok blogul.