duminică, decembrie 30

Pe cine asteptam in 2008 - prima parte

2007 a fost un an destul de interesant in peisajul muzical, cu reveniri mai mult(Radiohead) sau mai putin(Ian Brown) spectaculoase, cu debuturi exceptionale (Patrick Cleandenim, Nicole Atkins, Yeasayer) si cu albume extraordinare(Release The Stars, Night Falls Over Kortedalla, In Our Nature, etc etc etc) . Curios din fire cum sunt, nu m-am putut abtine sa nu trag cu ochiul la ceea ce ne astepta in noul an. =D Drept urmare pana acum am numarat in jur de 50 de albume ce stau sa vada lumina zilei undeva in 2008, si din care vi le voi prezenta pe acelea pe care le astept cu cea mai mare nerbadare.
____________________________________________________________________



1 - The Verve

Dupa o pauza de aproape 10 ani Richard Ashcroft si restul membrilor The Verve (mai putin Simon Togg, acaparat in The Good, The Bad and The Queen) s-au reunit in vara lui 2007 si au anuntat deja ca vor lansa un album in viitorul apropiat. Cine a fost destul de norocos a pus deja mana pe The Thaw Session, o inregistrare de 14 minute cu muzica noua marca The Verve, disponibila in octombrie timp de o saptmana pe NME.com "Hopefully we’ll finish it early next year, and put it out in May or June." (R. Ashcroft)
Sursa: GigWise.Com
MP3: The Verve - This Time
____________________________________________________________________

2 - U2

La inceputul lui 2006 U2 au inceput sa lucreze la noul album programat sa iasa undeva prin 2008. Despre noul lor material, urmatorul dupa How To Dismantle An Atomic Bomb din 2004, Bono a promis deja fanilor ca de data asta vor simti diferenta! Ce a vrut sa spuna mai exact nu vom stii pana nu-l ascultam.
Sursa: NME.Com
MP3: U2 - Window In the Skies
____________________________________________________________________

3 - Depeche Mode

Conform zvonurilor, Dave Gahan va renunta la turneul de promovare al lui celui de-al doilea album solo al sau, Hourglass pentru a se reuni alaturi de colegii de la Depeche Mode la inceputul lui 2008 si a lucra la un nou album. Optimisti incurabili ce suntem il asteptam undeva in ultima parte a anului. =D
Sursa: Side-line.Com
MP3: Depeche Mode - Dressed In Black
____________________________________________________________________

4 - Massive Attack

3D si Daddy G initial, au dat de inteles ca Weather Underground (titlul provizoriu al urmatorului lor material) va fi lansat in 2007. Dupa cum bine vedeti, anul a trecut iar albumul din motive mai mult sau mai putin obscure n-a mai aparut. Pe forumul lor circula zvonul ca data oficiala de lansare va fi 22 septembrie 2008 insa cu toata secretomania ce roieste in jurul lui n-as baga mana in foc pentru autenticitatea informatiilor. Oricum mai mult ca sigur, urmatorul album semnat Massive Attack il vom auzi in 2008 si sunt in stare sa pun pariu ca nu vom fi dezamagiti. =)
Sursa: MassiveAttack.Co.Uk
MP3: Massive Attack - Inertia Creeps
____________________________________________________________________

5 - Portishead

Ce faci cand principalii tai concurenti la titlul de cea mai tare trupa de trip-hop se pregatesc sa lanseze un mult asteptat album? Anunti cu surle si trambite revenirea ta in "industrie" si-ti faci cunoscuta intentia de a scoate si tu un unul. Desigur ca glumesc. Noul lor material discografic, si primul dupa o pauza de 10 ani este asteptat in primavara lui 2008, luna aprilie. =)

Sursa:
PitchforkMedia.Com
MP3: Portishead - Roads
____________________________________________________________________

6 - Tricky

Mergand pe acelasi rationament, daca Portishead si Massive Attack se pregatesc sa revina e foarte clar ca nici tu nu poti fi mai prejos. Mojo Magazine ar fi anuntat ca Tricky isi va lansa urmatorul album prin aprilie 2008 si se va intitula cel mai probabil Knowle West Boy, dupa numele cartierului din Bristol in care a crescut. Pentru ca nu am citit revista iar wikipedia mi-a inselat de multe ori increderea am toate motivele sa ma declar deocamdata sceptic. =P
Sursa: Wikipedia.Org
MP3: Tricky with PJ Harvey - Anti-Histamine
____________________________________________________________________

7 - R.E.M.

La inceputul lui 2007 Michael Stipe, Peter Buck si Mike Mills s-au reunit in studio si au inceput sa lucreze la un nou album. O parte dintre noile piese pe care le-au inregistrat au putut fi auzite live in concertele lor, iar materialul il asteptam undeva in prima jumatate a anului.
Sursa: Billboard.Com
MP3: R.E.M. - All The Right Friends
____________________________________________________________________

8 - Coldplay

De la sfarsitul lui 2006 Coldplay lucreaza de zor la urmatorul album. Printre producatorii cu care vor colabora de data aceasta se numara Brian Eno si Timbaland, iar Chris Martin afirma deja fara menajamente ca este genul de album la care au visat dintotdeuna sa lucreze. =)

Sursa:
Billboard.Com
MP3: Coldplay - X & Y
____________________________________________________________________

9 - The Cure

Desi albumul a fost programat initial pentru 2007, oficialii de la Geffen Records au declarat ca noul album semnat The Cure nu va putea fi vazut pe rafturile magazinelor mai devreme de primavara lui 2008. Si pentru ca Robert Smith & Co au pregatit deja o groaza de melodii pentru el, noul material va cuprinde doua discuri.
"There are songs about relationships, the material world, politics and religion. They're very upfront and dynamic. People will be surprised how stripped-down and in-your-face the record is." ( R. Smith)
Sursa: Billboard.Com
MP3: The Cure - Just Like Heaven
____________________________________________________________________

10 - My Bloody Valentine


Britanicii s-au reunit pe la inceputul lui 2007 si de atunci tot promit un nou album, de altfel primul dupa o absenta de 17 ani. Cum Loveless inca este considerat unul dintre cele mai bune albume ale anilor '90, asteptarile pentru urmatorul lor disc sunt la fel de grandioase ca si Marele Zid Chinezesc. Prin urmare sunt absolut convins ca noul lor material discografic va vedea lumina soarelui undeva prin 2008.
"I pretty much know what the one that’s going to come out this year is going to sound like because its already pretty much 3/4’s done already…it sounds like what we sounded like – different but not radically different. People will go, “Yeah, it sounds like My Bloody Valentine.”"
(Kevin Shields)
Sursa: TheDailySwarm.com
MP3: My Bloody Valentine - Loomer

sâmbătă, decembrie 29

Best Gift

Tomata ma intreaba care este cel mai frumos cadou de Craciun pe care l-am primit vreodata.
Indiferent cat de banal poate parea, cel mai frumos cadou mi s-a parut un larousse MEMO pentru copii pe care l-am primit pe langa alte daruri intr-o iarna in care inca aveam incredere in existenta lui Mos Craciun =D. L-am ochit cu vreo luna inainte de Craciun intr-o librarie si am ramas fascinat de pozele frumos colorate si lucrurile interesante pe care credeam ca le pot afla din el. Nu i-am scris nici o scrisoare mosului si nu am vorbit cu nimeni despre el si cred ca tocmai din cauza asta m-am bucura foarte tare sa-l primesc. Nu stiu cum de au aflat ai mei ce-mi doresc de Craciun, dar cert e ca a fost singura data cand asteptarile mele au coincis in totalitate cu ceea ce am si capatat. Poate ca mi-a placut si pentru ca a fost un cadou mai diferit fata de obisnuitul LEGO cu care ma asaltau ai mei la orice ocazie sau de vesnicii betmeni (asa numeam eu figurinele cu supereroi =D) pe care ii tot primeam de la rude. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc cred ca elementul surpriza a fost cheia! Hmmm, nu stiu, ma mai gandesc...
Daca vi-ati facut impresia ca inainte eram dificil la cadouri va inselati amarnic. ACUM cica sunt dificil, iar mandra, rudele sau prietenii stiu asta mai bine. Nu sunt prost crescut sau nesimtit si ca atare multumesc intotdeuna cand primesc un cadou doar ca daca ceva nu-mi place de cele mai multe ori spun asta pe loc. Intr-un mod cat mai putin vatamator, bineinteles. =)
Si cam atat. Leapsa merge mai departe la Susana. =P

MP3: El Perro Del Mar - Oh! What A Christmas

vineri, decembrie 21

Winter's Holiday Playlist 2007



Descarcati intreaga compilatie de aici!

Mai devreme am dat de inteles ca oricat m-as stradui sa intru in spiritul Craciunului nu reusesc. Ei bine, asta-i crudul adevar. Toata agitatia celor din jur ma lasa aproape rece si singurul lucru pe care pot sa-l fac e sa-mi camuflez dezgustul in asa fel incat sa treaca neobservat. Kitsch-uri, Idei Preconcepute si Rasuflate. Asta vad peste tot. Inclusiv la mine. Si cred ca ceea ce ma deranjeanza de fapt, e ca nu intrezaresc nici o solutie salvatoare la orizont. 70% dintre melodiile din playlist sunt coveruri la piese traditionale de Craciun, cu alte cuvinte, nimic nou sub soare!
Gasesc ironic faptul ca toata lumea vrea sa-si petreaca Craciunul in familie alaturi de cei dragi, in timp ce eu, pentru prima oara in viata, as vrea sa evadez din exasperantul cotidian.
De optimism sceptic ati mai auzit? Nici eu, dar simt ca-l experimentez. Adica stiu ca intr-un final totul o sa iasa bine, dar asta nu ma opreste in momentul de fata sa ma declar nemultumit, dezamagit, plictisit. In fineee... Probabil ca suna cumplit de mediocru, dar caracterul comercial al Craciunului chiar ma ajuta sa-mi iau gandul de la filosofiile mele de viata si sa-mi concentrez atentia spre lucruri mai relaxante. Prin urmare, in dupa-amiaza asta voi cumpara cadouri pentru mandra si pentru ceilalti pe care consider eu ca-l merita. Revin dupa Craciun, iar pana atunci tin sa va urez sarbatori fericite tuturor! =)

joi, decembrie 20

10 Days Of Covers - Coldplay Vs The Pretenders

Se apropie Craciunul iar eforturile mele de a intra in spiritul sarbatorilor, momentan, par zadarnice. Poate ca voi ati reusit deja sa va lasati absorbiti de farmecul zilelor care vor veni, caz in care coverul Coldplay la 2000 miles (melodia clasica de Craciun a celor de la The Pretenders) nu poate decat sa va bine-dispuna.

MP3: Coldplay - 2000 Miles
MP3: The Pretenders - 2000 Miles

PS: Si cu asta basta: cele 10 zile de coveruri au ajuns la sfarsit. Urmeaza un scurt playlist pe care l-am incropit cu ocazia sarbatorilor. =)

10 Days Of Covers - Devotchka Vs Siouxsie/The Velvet Underground

Pe Devotchka i-am descoperit pe soundtrack-ul unuia dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut in 2006: Little Miss Sunshine. Abia apoi am aflat ca melodia lor, How It Ends poate fi auzita si in trailerul de la Everything's Illuminated desi pe coloana sonora a peliculei, lipseste.
De ce i-am ales pe ei la 10 Days Of Covers? Pentru ca ultimul lor EP ce dateaza din 2006 - Curse Your Little Heart- contine niste coveruri magnifice la piese de-ale lui Frank Sinatra, Siouxsie And The Banshees si bineinteles, The Velvet Underground. =)

MP3:
Devotchka - The Last Beat Of My Heart
MP3: Siouxsie & The Banshees - The Last Beat Of My Heart
+
MP3: Devotchka - Venus In Furs
MP3: The Velvet Underground - Venus In Furs

miercuri, decembrie 19

10 Days Of Covers - Hard-Fi Vs The White Stripes


Seven Nation Army, cea mai cunoscuta piesa lui The White Stripes a beneficiat de o gramada de coveruri de cand a fost lansata, printre numele cele mai sonore care au cantat piesa numarandu-se Audioslave, Metallica, The Flaming Lips, The Hives sau Joss Stone. Totusi, nu am nici un dubiu ca cea mai interesanta versiune a melodiei ramane cea semnata de Hard-Fi. =)

MP3: Hard-Fi - Seven Nation Army
MP3: The White Stripes - Seven Nation Army

marți, decembrie 18

10 Days Of Covers - Cat Power Vs The Rolling Stones


Cat Power va lansa la inceputul lui 2008 Jukebox, un album compus in mare parte din coveruri.Acum, toata lumea ar trebui sa stie cat de bine se pricepe dansa sa preia melodii cunoscute si sa le adauge acel strop de farmec pe care doar ea-l poseda. Pe aceia care nu prea au habar despre ce vorbesc, am sa-i rog frumos sa asculte:

MP3: Cat Power - Statisfaction (Rolling Stones Cover)
MP3: Cat Power - Wonderwall (Oasis Cover)

luni, decembrie 17

10 Days Of Covers - Franz Ferdinand Vs LCD Soundsystem


LCD Soundsystem si-a lansat pe la sfarsitul lui mai All My Friends, cel de-al doilea single de pe Sound Of Silver. Pe maxi-single-ul melodiei se gasesc, printre altele, coveruri semnate de John Cale de la Velvet Underground si nu in ultimul rand de Franz Ferdinand, cei care din motive obscure mie nu am mai scos nimic in ultima vreme. In ceea ce ma priveste, imi place atat piesa originala cat si coverul FF la fel de mult. =)

MP3: LCD Soundsystem - All My Friends
MP3: Franz Ferdinand - All My Friends

sâmbătă, decembrie 15

10 Days Of Covers - The Feeling VS Buggles

The Feeling au preluat hipercunoscuta Video Killed The Radio Star a celor de la Buggles si au facut un cover destul de fidel dar cu un sound ceva mai actual. Cei 5 britanici au renuntat la beat-uri si au mizat in schimb, doar pe pian si chitara. Varianta Buggles o cunoaste toata lumea, prin urmare nu-i mai adaug mp3-ul. =)

MP3: The Feeling - Video Killed The Radio Star

vineri, decembrie 14

The Kills - U R A Fever

Da, stiu: 10 Days Of Covers... Dar nu ma pot abtine sa nu va prezint cel mai nou single al celui mai fierbinte duo garage ever, The Kills. Se numeste U R A Fever, l-am auzit pentru prima oara acum 2 zile si de-atunci nu mai pot sa mi-l scot din cap. Poate doar o lobotomie m-ar ajuta...


PS: Aceasta a fost doar o paranteza, iar cele 10 zile de coveruri continua nestigherite. =D

10 Days Of Covers - Johnette Napolitano Vs Coldplay


Johnette Napolitano, vocalista de Concrete Blonde a lansat la 50 de ani un album solo deosebit de bun - Scarred pe numele lui. Una dintre piesele de rezistenta de pe disc este fara indoiala si coverul la The Scientist, caruia vocea lui Napolitano ii adauga aceea sinceritate bruta si emotionanta pe care Chris Martin cu greu o poate atinge. =)

MP3: Coldplay - The Scientist
MP3: Johnette Napolitano - The Scientist

90's Friday - Primitive Radio Gods

Primitive Radio Gods - Standing Outside a Broken PhoneBooth(1996)

Standing Outside a Broken Phoneboot, cel mai de succes single al lor are incorporat in refren un sample dupa piesa lui B.B. King, "How Blue Can You Get?". Formatia exista si in ziua de azi, insa pana acum nu a reusit sa reediteze succesul pe care l-a avut atunci cand a debutat in 1996. Mai multe despre ei, aici.

MP3:
Primitive Radio Gods - Standing Outside A Phonebooth

joi, decembrie 13

10 Days Of Covers - The Gossip Vs George Michael

Americanii de la The Gossip au facut un cover anul acesta la piesa devenita deja clasica a domnului George Michael, Careless Whisper. Personal nu ma omor cu firea dupa Beth Ditto si aerele ei de lesbiana emancipata, dar important e ca de aceasta data si-a facut treaba foarte bine iar varianta Gossip la Careless Whisper e de-a dreptul revitalizanta. =)

MP3: George Michael - Careless Whisper
MP3: The Gossip - Careless Whisper

miercuri, decembrie 12

Originalul sau coverul?

O sa imprumut un pic ideea colegului meu despre coveruri(sper sa nu se supere prea tare) si o sa supun atentiei voastre doua piese. Cu siguranta le-ati mai auzit. Intrebarea care se pune este: ati auzit originalul sau coverul?

Mai intai, Mad World. Asta este varianta Gary Jules-Michael Andrews, devenita cunoscuta si pentru ca a facut parte din soundtrack-ul filmului Donnie Darko(2001).



Varianta originala a piesei apartine insa celor de la Tears for Fears si dateaza din 1983.



Mie imi plac amandoua, desi inclin intrucatva spre varianta mai lenta, a lui Jules.

MP3: Tears For Fears - Mad World
MP3: Gary Jules - Mad World

A doua piesa, la fel de cunoscuta, care imi vine in minte este Hurt. Din ce am observat, cam toata lumea stie varianta Johnny Cash a piesei, aparuta undeva in 2002.



Ceea ce nu stie chiar toata lumea este ca de fapt, acesta este un cover. Varianta originala a piesei Hurt apartine celor de la Nine Inch Nails, fiind inclusa pe albumul The Downward Spiral, aparut in 1994.



MP3: Nine Inch Nails - Hurt
MP3: Johnny Cash - Hurt

Bineinteles, exista si alti artisti care au facut cover dupa aceste piese, insa variantele prezentate sunt cele mai cunoscute. Cu toate acestea, avand in vedere ca se presupune ca eu trebuie sa va tin la curent cu alternativul autohton, o sa precizez faptul ca Luna Amara face niste coveruri excelente dupa ambele piese. Asa ca daca mergeti la un concert acustic al trupei, aveti sanse foarte mari sa auziti atat Mad World, cat si Hurt live.

10 Days Of Covers - Jose Gonzalez Vs Massive Attack


Jose Gonzalez este exact persoana aceea de care avem nevoie atunci cand vrem sa ne amintim ce inseamna folk-ul si cat de nemuritoare sunt ale lui surse de inspiratie. Artistul si-a lansat la sfarsitul lui septembrie cel de-al doilea album din cariera, intitulat In Our Nature. Prima surpriza placuta pe care am intalnit-o este, fara nici un dubiu, vocea lui rascolitoare . Cea de-a doua supriza la fel de placuta si mult mai importanta in momentul de fata se numeste Teardrop si poate fi gasita undeva pe la jumatatea discului.
Ambele versiuni poseda farmecul lor propriu si-mi vine foarte greu sa aleg una care-mi place mai mult. De fapt, acesta e si motivul pentru care nu am s-o fac. =P

MP3: Massive Attack - Teardrop
MP3: Jose Gonzalez - Teardrop
+
MP3: Jose Gonzalez - Time To Send Someone Away

marți, decembrie 11

10 Days Of Covers - The Magic Numbers Vs Beyonce


The Magic Numbers au facut un cover foarte reusit la piesa lui Beyonce, cover de care pun pariu ca si dansa ar fi mandra. Piesa nu e tocmai noua dar a ajuns mult mai tarziu decat trebuia la urechile mele. Si acum vine intrebarea de baraj: doar mie mi se pare ca suna mai bine decat originalul? Sper ca nu... ;)

MP3: The Magic Numbers - Crazy In Love

luni, decembrie 10

10 Days Of Covers - The Kooks Vs Ace Of Base


In 1993 suedezii de la Ace Of Base spargeau topurile din intreaga lume cu hit-ul "All That She Wants", o melodie ce a devenit in timp reprezentativa pentru decada din care face parte.
In octombrie 2007, cu ocazia aniversarii a 40 de ani de emisie, BBC Radio1 apeleaza la formatiile pe care le-a tot promovat in ultimul timp si scoate pe piata o compilatie interesanta de coveruri. Pentru ca in sarcina lor a revenit piesa "All that She Wants", baietii de la The Kooks si-au luat misiunea in serios si au facut o treaba excelenta!

MP3: Ace Of Base - All That She Wants
MP3: The Kooks - All That She Wants

PS: Daca nu vi-ati dat seama deja din titlu, incepand de astazi va voi innebuni pentru urmatoarele 10 zile cu cele mai bune coveruri pe care le-am auzit in acest an. =D

PS2: Dupa cum bine ati putut observa, ultimele 2 articole poarta semnatura Andreei( a.k.a. fata morgana), noua colaboratoare de pe imnul trifoiului. De acum incolo ei ii va reveni sarcina, deloc usoara, de a ne tine la curent cu ceea ce se intampla in alternativul autohton. Succes domnisoara! ;)

duminică, decembrie 9

Lansare Urma-Trend Off

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dupa mai bine de un an de la auditia acestui album in Orange Concept Store, Urma isi va lansa cel de-al treilea album. Cei care au fost anul trecut la auditia albumului stiu la ce sa se astepte: un album nou, un sound Urma evoluat, multe piese exceptionale.
Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, vom prezenta in cele ce urmeaza doua piese de pe album:

Is it fair


A Place For Me


***pentru mai multe detalii despre Urma: www.urma.ro

Maraton de weekend (Kumm+Byron)

Cum sa iti petreci ziua de nume? Ai putea sa mergi la un local linistit cu muzica buna cu prietenii tai, ai putea sa mergi intr-un club sa dansezi pana cazi lat, ai putea sa mergi intr-un bar sa bei pana iti pierzi mintile. Ai putea sa faci toate astea, sau ai putea alege sa faci ceva mai bun de atat. Ai putea sa mergi la un concert live, unde o sa ai parte de muzica buna, vei fi cu prietenii tai, vei dansa pana cazi lat si poti sa si bei cat vrei. :)
Ma veti intreba poate de ce am ales sa imi incep astfel postul, ca deh, de obicei eu scriu despre concerte... Asta si intentionez sa fac, in cele ce urmeaza. De ce am zis de ziua de nume? Simplu, a mea a fost vinerea trecuta. De ce am zis de concert? Pentru ca a fost concert Kumm in Laptaria lui Enache. Imi era dor de un concert Kumm, caci am cam absentat la ultimele concerte ale trupei. Mai exact, ultimul la care am ajuns a fost cel aniversar, acum vreo luna.
Trebuie sa recunosc ca nu aveam un mare chef de concert in seara aia, dar m-am dus pentru ca nu mai fusesem de ceva timp si pentru ca stiu ca concertele Kumm au ceva special si reusesc cumva sa te scoata din starea ta obisnuita si sa te introduca intr-o stare euforica neasteptata, sau cel putin la mine cam asta este efectul.
Concertul a fost minunat. Am dansat pana nu am mai putut, am cantat, ne-am simtit bine.
Am avut 1000 de chipuri, am avut One Life Left, am avut Bara, bara, gol, gol, am avut Dictionary cantata cu publicul, am avut Hand in a Mirror. Am avut un Curse la fel de reusit ca intotdeauna si un Marty de zile mari. Minunat, absolut minunat. Si Freeze, sa nu uit de Freeze:

Si scandal, intr-o varianta mult mai dansanta. Vrem sa facem Scandaaaal!
Si mai presus de toate, am avut Little Blue, piesa care imi place foarte mult si pe care nu am auzit-o niciodata cantata live cu Catalin la voce. A iesit absolut minunat. Mai vreau, mai vreau!
La bis, am avut un Butterflies cantat mai mult de public, decat de Catalin. Bai, si ce bine stim sa cantam in cor. Pe bune! Tot la bis a mai fost si un combo The Mask- Nightflight. Un concert de exceptie, un public minunat si un singur regret dupa - a fost ultimul concert Kumm de anul acesta. Nu putem decat sa ne consolam cu faptul ca anul mai are mai putin de o luna.

*** pana atunci, puteti vizita:
www.myspace.com/kummband
www.kumm.ro
http://souncheck.adverb.ro
pentru vesti si informatii despre Kumm

Aniversare Byron 1 an

Pe 1 decembrie, formatia Byron a implinit un an. Un an plin de realizari, as zice: au avut o groaza de concerte, atat in Bucuresti, cat si prin tara, au participat la Stufstock si, cel mai important, si-au lansat primul album. Felicitarile, masa si dansul s-au tinut in Clubul Taranului.
A fost multa lume, semn ca au fost destui care au preferat sa vina la o cantare live, de bun gust, in loc sa se inghesuie ca sa vada marele brad de la Unirii.
Desi au fost cateva probleme cu sunetul la inceput, problema a parut ca s-a rezolvat pe parcurs, sau, eu stiu, pur si simplu ne obisnuisem noi cu sonorizarea. Oricum, am ceva experienta in privinta concertelor Byron, si pot spune ca indiferent de sonorizare, nu ai cum sa nu te simti bine la concertele lor.
In urma cu un an, incepusera cu Fake Life, piesa care a fost de nenumarate ori prima piesa in concerte. La un moment dat, devenise un fel de stereotip: Fake Life prima, Toast Proposal, la bis. Cu toate acestea, concertele nu au avut niciodata o structura standard, si pot spune ca de fiecare data trupa pregateste o surpriza pentru ascultatori. Nu ai cum sa te plictisesti de concertele lor. Putine trupe reusesc sa aduca ceva nou la fiecare concert, Byron este una dintre ele, lucru pentru care tin sa ii felicit.
De data aceasta, concertul a inceput, tot in forta, este adevarat, insa cu Losing Control. Am mai spus si alta data, o sa o spun si acum. Losing Control este piesa care imi place cel mai mult de la Byron. Mi-a placut de prima data si inca nu a fost o alta care sa o surclaseze, desi sunt multe altele care imi plac foarte mult. Dar, stiti cum e, prima dragoste nu se uita asa usor (as zice niciodata, dar parca e prea mult, nu?). Pentru cei care nu au avut pana acum ocazia sa asculte Byron, aceasta este piesa:

Concertul a fost ca de obicei un mix intre piesele de pe album, piesele noi si cateva coveruri de exceptie. Dintre acestea din urma, a fost unul pe care as vrea sa il amintesc, nu l-au mai cantat pana acum, si recunosc, nu m-as fi gandit niciodata ca il vor canta, dar au facut-o, si le-a iesit incredibil de bine. Dar hai, ca m-am luat cu vorba si am uitat sa spun despre ce era vorba: Audioslave - Show Me How to Live.
Pe langa coverul asta nou intrat in repertoriul Byron, am avut parte si de o piesa nou nouta, pe numele ei A Peaceful Mind, o piesa foarte draguta, de altfel. Iata si o inregistrare. Calitatea nu este extraordinara, dar ne multumim si noi cu ce avem.



Cu toate astea, trebuie sa marturisesc ca imi place mai mult Blinded by Sunshine, cealalta creatie noua marca Byron. Din nefericire, pentru aceasta nu posed inregistrare si singurul mod in care o veti putea auzi va fi daca veti merge la un concert.
Sunt cateva piese Byron la care publicul are o contributie importanta, si as aminti aici No Man's Land cu al sau pararapapai pe final, The Dawn of a Drunk Bum cu rapptararumul ei, si bineinteles "hitul verii" Essential Piece si acel againandagainandagain molipsitor care o incheie.

Seara s-a incheiat cu un o urare de "La multi ani" din partea publicului entuziasmat.

Pentru cei care au simtit nevoia de o doza in plus de Byron, la nici o saptamana departare, mai exact pe 7 decembrie, in Lapataria lui Enache (loc cu o insemnatate deosebita pentru trupa, pentru ca aici s-au lansat) a avut loc un alt concert Byron. Lume multa si de aceasta data, semn ca, desi concertul aniversar a fost destul de lung, publicul simtea nevoia de mai mult.
Nu am putut trece cu vederea forma de invidiat in care s-a aflat Cristi Matesan, care ne-a oferit un adevarat spectacol la tobe. In afara de asta, pe No Man's Land, ne-a aratat inca o data ca ar putea foarte bine sa fie si un vocalist bun, daca ar dori asta. Noi insa ii dorim o cariera cat mai lunga in spatele tobelor, ca tare bine ii sta acolo.
Concertul s-a terminat cu un cover Lazy care l-ar fi facut gelos pe insusi Bertrand Cantant daca ar fi fost de fata.

***mai multe despre Byron pe:
www.byronmusic.ro
www.myspace.com/byronmusicspace

sâmbătă, decembrie 8

Leapsa Instrumentala

Acum 2 saptamani tomata imi pasa o leapsa foarte frumusica cu privire la muzica instrumentala care-mi place. Am s-o onorez acum, cu scuzele de rigoare (si ei si tuturor carora le-am amanat lepsele, cu promisiunea ca am sa ma achit de toate intr-un final ;P). Revenind la subiectul pe care l-a propus tomata, cu riscul de a parea un cliseu, recunosc ca nu ma pot gandi la muzica instrumentala fara sa nu-mi amintesc de compozitorii a caror melodii au dat savoare filmelor in care s-au regasit. Totusi, marele "dar" este ca dintre toti acesti compozitori, cel mai mult imi place urmatorul:

Yann Tiersen,
cu La Valse d'Amelie (Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain OST)

MP3:
Yann Tiersen - La Valse d'Amelie

si Summer 78 (GoodBye, Lenin OST)

MP3: Yann Tiersen - Summer 78

Marii perdanti, daca sunteti curiosi:
Philip Glass - Rubrick
Clint Mansell - Lux Aeterna
Mogwai - Auto-Rock
Gheorghe Zamfir - The Lonely Sheperd

De data asta leapsa merge mai departe la Radu, la Zmeura, la Eye-Contact, la Richie si la ei doi. =D

vineri, decembrie 7

2xVideo Premiere

British Sea Power - Waving Flags

Dupa o absenta de aproape 3 ani din peisajul muzical, British Sea Power si-au lansat acum 2 zile cel mai nou single, Waving Flags. Melodia se va regasi pe albumul Do You Like Rock Music?, anuntat pentru luna ianuarie a lui 2008
MP3:British Sea Power - Atom
MySpace: British Sea Power

The Pipettes - Because It's Not Love(But It's Still A Feeling)

The Pippetes sunt un grup de fete din Brighton, ce s-au axat pe un pop dansabil si cu accente retro. Very catchy, i would say... =)
MP3: The Pipettes - Because It's Not Love(But It's Still A Feeling)
MySpace: The Pipettes

90's Friday - Morcheeba & Massive Attack

Morcheeba - Trigger Hippie (1996)

"Trigger Hippie" e al doilea extras de pe albumul de debut al formatiei, lansat intr-o perioada in care Skye Edwards era doar o voce fermecatoare ce statea sa iasa din anonimat. Prin 2003 vocalista a decis sa se aventureze intr-o cariera solo. Mare pacat...
MP3: Morcheeba - Trigger Hippie


Massive Attack - Protection(1995)


Melodia se bucura de calitatile vocale ale lui Tracey Thorn de la Everything But The Girl si de un videoclip ce poarta semnatura deja cunoscutului regizor, Michael Gondry. Despre Massive Attack nu cred ca mai este nevoie sa va spun ceva. ;)
MP3: Massive Attack - Protection

joi, decembrie 6

THE KILLERS - DON'T SHOOT ME SANTA

Don't Shoot Me Santa(2007)



A Great Big Sled (2006)


Pentru ca sarbatorile de iarna bat la usa, The Killers au decis sa continue traditia inceputa anul trecut si sa lanseze in preajma Craciunului o melodie cu tema specifica. Personal, o prefer pe cea de anul trecut. =)

miercuri, decembrie 5

Patti Page Vs.The White Stripes - Conquest


Videoclipul duo-ului The White Stripes a fost lansat saptamana trecuta, pe 26 noiembrie, dar ceea ce nu stiam pana acum e ca piesa a fost popularizata deja in anii '50 de catre Patti Page. Foarte greu am gasit versiunea ei, dar avand in vedere ca acum avem termeni de comparatie cred ca a meritat efortul. =)

MP3: Patti Page - Conquest
MP3: The White Stripes - Conquest

marți, decembrie 4

Patrick Cleandenim


Patrick Cleandenim e unul dintre cei mai talentati tineri debutanti pe care i-am ascultat in ultima vreme. In primavara acestui an, Cleandenim si-a lansat primul album, Baby's Come Home, o splendoare de pop si jazz specific anilor '50, suprasaturata de voci clasice si aranjamente orchestrale halucinante. Pe cat de vechi sunt influentele care l-au inspirat pe tanarul muzician, pe atat de proaspat este sound-ul lui in comparatie cu pop-ul lalait si promovat de mass-media. Ultra Recomandat! =)

Days Without Rain

MySpace: Patrick Cleandenim
MP3: Patrick Cleandenim - Days Without Rain

luni, decembrie 3

Schimb De Carti - Decembrie

Dupa cum am anuntat deja, ieri s-a desfasurat a patra editie a Schimbului de Carti. De data asta nu am reusit sa fim punctuali, ne-am facut aparitia in Old Boys abia pe la 3 si jumatate dar spre norocul nostru am mai gasit cateva locuri libere. Oricum, pe parcurs au mai aparut si alti intarziati, a fost nevoie sa facem niste modificari in micul local, am mutat mesele, s-au mai adus niste scaune iar intr-un final ne-am apucat de prezentarea cartilor.
La fel ca si data trecuta, la sugestia Amei, Rebecca a fost cea care a dat startul chiar daca a fost putin dezamagita fiindca n-a apucat sa citeasca toata cartile pe care si le-a propus. Nici eu nu mi-am facut temele la fel de bine cum ar fi trebuit, am citit da capo al fine doar Furie, carte care mi-a deschis apetitul pentru Rushdie si pe care o recomand tuturor, iar din Ghidul Nesimtitului am lecturat partial. Eu am venit cu Trainspotting, o carte care si-a castigat deja notorietatea dupa ce a fost ecranizata, si pe care a luat-o imediat Dan, prietenul Amei. Timea, adica sora-mea, a avut proasta inspiratie sa aduca Rosu si Negru a lui Stendhal, roman clasic pe care majoritatea l-a citit deja. Prin urmare, s-a intors cu cele doua volume inapoi in traista.
Am plecat de acolo cu Poveste Fara Sfarsit, carte pe care am luat-o de la Tomata, cu Mic Dejun la Tiffany a lui Capote si cu Fratia de John Grisham, autor criticat pentru caracterul comercial al romanelor, dar pe care eu nu l-am citit inca.

M-am bucurat sa vad ca a fost mult mai multa lume decat data trecuta si ca mai exista oameni care prefera sa puna mana si pe o carte din cand in cand. =)

Au semnat prezenta:
-Ama si prietenul ei Dan, cu care am polemizat pe ici pe colo =D
-Rebecca, de la care am aflat de un site foarte interesant - 100 De Carti
-Tomata , care mi-a adus aminte de leapsa pe care mi-a dat-o saptamana trecuta si de Lost In Translation, atunci cand am intervenit in discutia pe care o purta cu ceilalti =)))
-Dan, care mi-a promis Foarta pe data viitoare si colega lui de apartament, Ana.
-Adeline, fata isteata care l-a lasat balta pe Bruckner si pe-ale lui De Fiere Luni,
-Carina, nemultumita de comercializarea Craciunului si foarte in tema cu fenomenul advertising-ului,
-Nutu, care mi-a explicat care-i treaba cu Dan Chisu si cu Singur Sub Dus
-Marius si Snej, un cuplu foarte simpatic de la care am luat cartea lui Grisham
-Richie, despre care am aflat mai tarziu ca e acelasi cu Richie al carui blog il citesc de ceva vreme =D
-Camelia, care nu a zabovit prea mult de aceasta data, si n-a apucat sa-si prezinte cartile
- Iulia, de la care as fi vrut sa aflu si o parere despre M-am Hotarat Sa Devin Prost nu doar un rezumat ;)
-Alina, care ne-a povestit printre altele ca a facut anatomie cu Ciomu, =))
-Tania(daca nu ma insel), cea pe care am convins-o sa citeasca Furie. =D
-Ioan Usca, un domn in varsta extrem de mandru de originile lui slave, dar care a dovedit un simt al umorului foarte original
Si cam atat.

Nu cred ca mai e nevoie sa va spun ca Schimb de Carti e o alternativa deosebit de placuta de a-ti petrece duminica in compania unor oameni culti si interesanti. Ne vedem in ianuarie!

sâmbătă, decembrie 1

VH1 Alternative Music Weekend (1 si 2 dec.)



"Alright all you closet rebels, its time to come out of your dwelling for this weekend as VH1 hosts an all time alternative music weekend. Thought U2 all sounded the same? Or perhaps Elton John just has too much jump in his voice, not to mention his wrist flair. This weekend we listen to the oddities that have become mainstream but somehow still manage to be out there in the music empire. Big bands and big hits like Cold Play, Depeche Mode and the Cure will all feature on the slightly darker side of music. Fom spiked out hair to whacked out threads, Vh1 lives on the other side this weekend. There will be no bee bop this weekend so put away your colourful wig and find just how different, different can be." ( vh1e.com)

Eu il voi rata pentru ca astazi trebuie sa ajung la serviciu iar duminica voi fi prezent la Schimb de Carti... Dar voi nu aveti nici o scuza! =P

Bjork - Human Behaviour (1993)

MP3: Bjork - Human Behaviour

P.S: In plus, abonatii HBO pot urmari astazi de la 8 jumate V Festival 2007!!!
Line-up: The Killers, Foo Fighters, Kasabian, Snow Patrol, James, Pink, The Fratellis, Kanye West, KT Tunstall, Paolo Nutini, James Morrison, Editors, The Goo Goo Dolls, The Proclaimers etc. =D