miercuri, martie 12

Mr. Gnome

Mr. Gnome sunt un duo debutant deosebit de orginal din Cleveland care mi-au trimis recent un mp3 pentru blog. Initial as fi vrut sa-i includ in postul anterior dar muzica lor e suficient de sofisticata incat sa merite pe deplin un post separat.
Din fericire nu este vorba de un alt garage-rock duo cum sunt atatea in ultima vreme, muzica lui Nicole Barille(chitara/voce) si a lui Sam Meister(tobe) atrangand comparatii mai degraba cu nume precum Bjork, Portishead, Massive Attack, Pj Harvey, Tool, Diamanda Galas, Cat Power sau Blonde Redhead, adica jumatate din Walk Of Fame-ul alternativ. Ce-i drept comparatiile sunt foarte pertinente insa nu stiu cat de util este sirul acesta de nume ca sa va formati o imagine despre ei. De ce? Pentru ca tocmai cand incepi sa ai senzatia ca i-ai descifrat cat de cat modul violent in care evolueaza fiecare melodie te nauceste complet. Stilul lor mi s-a parut cat se poate de autentic si revigorant desi sunt convins ca nu va prinde la foarte multa lume atata timp cat le lipseste genul acela de facilitate prin care sa le poata fi aplicata eticheta de "usor digerabili". Nu stiu inca ce parere aveti voi despre ei dar in ceea ce ma priveste cred ca ar trebui dati ca exemplu de cum ar trebui sa sune rockul alternativ in 2008.

MP3: Mr. Gnome - Pirates
MySpace: Mr. Gnome (veti gasi alte 2 piese, dintre care va rog sa ascultati mai ales Night Of The Crickets)

PS: Cine a vazut noul videoclip al domnisoarei Kaki King la piesa Pull Me Out Alive?

PS2: Sa inteleg ca nimeni nu mai are chef de 10 Days Of Covers? =S

7 raspunsuri:

Anonim spunea...

covers,
please

Anonim spunea...

Nice voice...nice sound...thx:)

Anonim spunea...

Goodie! I like it. Suna interesant. :D

Clover Shaped Screwdriver spunea...

@LiarLiar
Am luat la cunostinta, sa traiti! =D

@Silviu
Cu placere! Tipa are intr-adevar un timbru vocal foarte interesant si sper sa iasa din anonimat cat mai curand.

@Cerculet
Asa am zis si eu! Nu mai e mult pana apare primullor album... =D

Pecta spunea...

suna bine Mr. Gnomes,

te loveste in rafale

Anonim spunea...

Inr-adevar trupa suna deosebit de interesant. Voce tipei face tot farmecul, dar si tipul bate la tobe destul de energetic si interesant. Sa inteleg ca nu au linii de bass deloc? N-as vrea sa-i aud live :(.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

@Pecta
Da, si cam la fel ar trebui sa faca toate formatiile bune. =D

@Tibi
Nu stiu, dar ma gandesc ca in timpul concertelor live vor fi sustinuti si de un basist, ca n-ar fi o practica chiar atat de neobisnuita. :)