sâmbătă, februarie 23

Goldfrapp - Seventh Tree


Tin minte ca pe la jumatatea lunii ianuarie cand am urmarit pentru prima oara pe VH1 videoclipul de la A&E nu mi-a venit sa cred ca apartine celor doi goldfrappi si pret de cateva minute pana cand nu am vazut cu ochii mei scris pe generic numele formatiei, am fost convins ca e vorba de vreo colaborare neobisnuita a doamnei Alison cu vreo trupa indie.

Zvonurile despre noul album Goldfrapp circulau cu o viteza uimitoare inca de pe la sfarsitul anului trecut, din pacate insa toata lumea vorbea doar despre aspecte mai "tehnice" cum ar fi data lansarii oficiale sau faptul ca prin noiembrie a inceput sa fie distribuit ilegal pe net. La momentul respectiv, dupa ce am citit declaratia oficiala a reprezentatilor Mute Records cu privire la acest lucru, din respect pentru formatie am hotarat sa nu cad nici eu tentatiei de a-mi procura albumul prin metode obscure si sa astept pana cand reusesc sa-l cumpar. Ei bine, nu am reusit sa ma tin intru totul de cuvant, insa intuitia mea nu a avut niciodata mai multa dreptate pentru ca noua colectie de piese semnate Goldfapp este intr-adevar fenomenala. Daca va intrebati deja cum de stiu acest lucru tinand cont ca data oficiala a lansarii este 25 februarie, va pot spune ca, din fericire Seventh Tree poate fi ascultat in exclusivitate in decursul urmatoarelor zile pe profilul myspace al formatiei.

Daca va asteptati la sound-ul popularizat in ultimii ani de Goldfrapp cu acele refrene si beat-uri acaparante s-ar putea sa fiti dezamagiti de aceasta data, pentru ca noile melodii reprezinta o reintoarcere la radacini, fiind mult mai apropiate ca stil de Felt Mountain, debutul lor foarte bine primit de critici din 2000. Chitarile acustice, pianul si electronica dispersata ce se aud pe intregul album sunt completate frumos de vocea dreamy a lui Alison, subtil ragusita si usor reminiscenta de cea a lui Kate Bush. Daca A&E, primul single de pe album anunta schimbarea radicala ce urma sa aiba loc, piese ca Little Bird, Clowns, Road To Somewhere sau Cologne Ceronne Houdini sunt adevaratele nestemate de pe Seventh Tree. Folk suprarealist zicea Alison intr-un interviu si nu vad ce am putea cere mai mult de la ea.

Seventh Tree e exact genul acela de poveste incantatoare care trebuie auzita intr-un final de catre toata lumea. Altfel spus, un adevarat album de colectie.

Video: A&E

MySpace:
Goldfrapp

2 raspunsuri:

Anonim spunea...

Yes, a welcome change for Goldfrapp...(sper ca n-am comentat la postul cu Guilemots pentru ca nu prea pot vedea la ce post comentez pe blogspot)

Clover Shaped Screwdriver spunea...

You can say that again! :)