luni, martie 24

10 Days Of Covers - Eliza Lumley

Eliza Lumley este o tanara cantareata de jazz din Marea Britanie care a debutat anul trecut cu un album de coveruri la piese Radiohead, intitulat destul de sugestiv cred eu, She Talks In Math.
La realizarea lui, domnisoara Eliza a selectat 11 dintre cele mai cunoscute melodii ale lui Radiohead si le-a reinterpretat intr-o maniera minimalista si originala, bazandu-se in principal pe vocea ei deosebita si pe pian. Sunt sigur ca o sa va placa si o recomand cu incredere atat fanilor Radiohead carora le garantez ca n-au cum sa ramana dezamagiti de prestatia ei cat si celor care nu gusta in mod special formatia dar sunt dornici sa asculte o voce proaspata.

MP3: Eliza Lumley - How To Disappear Completely
MP3: Eliza Lumley - Street Spirit
MP3: Eliza Lumley - Bullet Proof... I Wish I Was

"It was a bit scary, because Radiohead are so popular. They're so cool and 'cred' in that sense, so it was a bit of a sacred cow to go into their work. I found amazing, amazing stuf
f" (Eliza Lumley)

PS: Pentru postul de astazi oscilam intre The Section Quartet si Bauchklang, castigatoare fiind dupa cum bine vedeti, domnisoara de mai sus. Totusi tin neaparat sa faceti cunostinta si cu formatiile astea doua in caz ca n-ati facut-o deja, because fortunately it won't sound like anything you've heard lately:

MP3:
Bauchklang - With Or Without You (U2 Cover)
MP3: The Section Quartet - Phenomena (Yeah Yeah Yeahs Cover)

4 raspunsuri:

Richard M. Ilie spunea...

Ma omori Trifoi cu atatea melodii. Ziceai tu ca ai cam luat-o razna cu blogu :)). Abia am timp sa ascult tot ca sa pot selecta. Oricum tipa asta suna bine.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

tiu, de asta imi si era teama ca blogul meu devine mult prea obositor si lumea nu are timp sa digere atat de multa muzica. Uite, desi mie greu sa ma abtin, pana maine seara cand o sa fac o selectie frumoasa de coveruri ca sa inchei cele 10 zile nu mai postez nimica. =D

Anonim spunea...

dupa VH1, i'auzi ce se intampla pe spinner :D http://www.spinner.com/2008/03/26/clash-of-the-cover-songs-david-bowie-vs-of-montreal/

eu cred ca sunt singura care nu se plange, i got plenty of time and nothing better 2 do with it :))

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Thanks, that sounds really reinforcing Tuvia! Am vazut ce se intampla pe Spinner, si ma pot mandri ca in stilul ala s-a desfasurat si prima editie dintre 10 Days Of Covers, adica Artist Vs Artist. Incep sa cred ca nu doar Vh1 se inspira din blogul meu! =))