sâmbătă, februarie 9

Xiu Xiu - Women As Lovers


Xiu Xiu (pronuntat Shoe Shoe) au revenit la sfarsitul lui ianuarie cu un nou album, Women As Lovers, al 6-lea din cariera daca nu punem la socoteala diferitele compilatii si albume cu inregistrari live.
In comparatie cu materialele lor precedente, Jamie Stewart si restul formatiei au mizat de aceasta data pe sound mult mai accesibil si digerabil decat cel cu care ne-au obisnuit pana acum, fara a face insa nici un compromis regretabil. Adica Women As Lovers se prezinta ca fiind suficient de experimental si de neconventional incat sa nu genereze nicio o melodie radio-friendly. Vocea fragila a lui Stewart te bantuie pe tot parcursul albumului, distorsionarile provocate de saxofoane, orgi si chitari par in unele momente de-a dreptul halucinogene iar versurile pe cat de interesante pe atat de bine scrise abordeaza teme complexe precum ignoranta, discriminare, inocenta si coruptia ei, sexul, politica sau razboiul.
In ceea ce ma priveste, favoritele mele de pe Women As Lovers ar fi I Do What I Want , No Friend Oh!, White Nerd si bineinteles Under Pressure, cover-ul la melodia lui Queen & Bowie si poate cea mai mediatizata piesa de pe album.
Pentru ca sa constientizati genialitatea formatiei ar fi indicat sa reluati in masura in care puteti, discografia lor de la inceput. Prin urmare, fara sa vreau sa descurajez pe cineva, daca n-ati mai ascultat pana acum Xiu Xiu nu cred ca ar fi cel mai recomandat sa incepeti tocmai cu Women As Lovers, pentru ca riscati sa nu-l apreciati la adevarata lui valoare. Ceea ce ar mare pacat tinand cont ca odata ce-l intelegi pe deplin, albumul in sine devine o delicatesa.


MP3:
Xiu Xiu - I Do What I Want [alt link]
MP3:
Xiu Xiu - Under Pressure (feat. Michael Gira) [alt link]

Video:
I Do What I Want

12 raspunsuri:

Warmer Climes spunea...

Bucata a 6-a intr-adevar.
Sa inceapa omul de la Facere...Si abia apoi sa ajunga la cutia asta cu fondante.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Exact! Albumul e mult prea bun ca sa fie ratat, dar in acelasi timp si suficient de greoi pentru cei nefamiliarizati cu Xiu Xiu.

Anonim spunea...

this album will be in my top 10 records of the year

Clover Shaped Screwdriver spunea...

@Tacim
Well, to be honest, i don't know yet how my top 10 will look at the end of this year. We'll just have to wait and see. =)

Anonim spunea...

Sper sa am timp sa postez si eu review meu saptamana asta. Deocamdata e favorabil, dupa 4 ascultari.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Il asteptam cu maxim interes! :)

radu spunea...

prima dată când am ascultat chiar mă gândeam că trebuie să fie undeva vreo legătură cu Bowie, nu se poate. oricum, e faină muzica asta.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Ma surprinde placut reactia ta, pentru ca nu ma asteptam sa le placa la prea multa lume Xiu Xiu. =)

Anonim spunea...

da, spre deosebire de Air Force, e mult mai neprietenos pentru necunoscatori si e mai apropiat de albumele de inceput. pe de alta parte, spicchiology si tot ce au facut cu Larsen e absolut superb(echo echo). dar daca tot e sa ii luam de la capat, sa amintim si ibopa si ten in the sweat jar. dragut headerul steampunk;;) I luv it

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Mersi, ma gandeam sa schimb headerul doar ca n-am gasit inca un template care sa se asorteze cu cel nou.=)
Legat de Xiu Xiu, eu n-am mers chiar atat de departe spre radacini in sensul ca IBOPA n-am ascultat inca, iar din perioada Ten In The Swear Jar imi plac foarte mult Sad Girl si I Love the Valley, pe care am mai gasit-o si pe un album Xiu Xiu. =)

Anonim spunea...

http://www.savefile.com/files/1383929

(ibopa)

Clover Shaped Screwdriver spunea...

IBOPA suna perfect si categoric trebuie sa fac rost de mai mult. Mersi ca mi-ai deschis apetitul! =)