joi, februarie 28

NME Awards 2008

Pentru cei care n-au aflat inca, deseara se va desfasura editia din 2008 a premiilor NME. Nu sunt un fan al revistei, rar le citesc website-ul si de cele mai multe ori ma enerveaza formatiile pe care incearca sa le promoveze atat de agresiv. Cu toate acestea din diferite motive, oricand voi prefera premiile NME in fata Brit Awards-urilor. Desi parca dintre toate festivitatile britanice de gen cel mai de bun-simt pare sa fie Mercury Music Prize, in sensul ca un singur castigator dintr-o selectie atenta a celor mai bune albume britanice ale anului pare o alternativa mult mai sanatoasa decat lista kilometrica de nominalizari colorate ale staff-ului NME.
La fel ca in fiecare an si in 2008 s-au nascut nemultumiri fata de nominalizari, de aceasta data fata de numarul mic al reprezentantelor de sex feminin, in conditiile in care singurele care pot fi luate in calcul sunt Amy Winehouse, Kate Nash si cele 2 prezente feminine din Arcade Fire. Din plictiseala sau prea mult timp liber prezint si eu o parte din lista nominalizarilor, marchez alegerea mea in rosu si-mi dau cu parerea ca tot necunoscatoru despre muzica NeMEista.
Asadar, sa-i dam drumul:

Best British Band:
Cu un album si un EP lansate in acelasi an, Arctic Monkeys mi s-au parut mult prea obositori in 2007, Babyshambles n-au fost niciodata printre favoritii mei, n-am inteles hype-ul format in jurul celor de la Klaxons, iar Muse desi sunt o formatie buna in afara de turnee n-au prea facut nimic extraordinar anul trecut. Prin urmare alegerea mea se opreste la The Cribs pentru valul de energie noua pe care l-au adus odata cu Men's Needs, Women's Needs, Whatever.

Best International Band:
La cat de agresiv isi promoveaza britanicii trupele lor uneori ma mir ca mai au timp sa asculte si muzica altora. Arcade Fire, Foo Fighters, The Killers, Kings Of Leon si My Chemical Romance se intrec in cursa pentru cea mai buna formatie internationala. Poate imi scapa mie ceva dar eu nu pot sa inteleg cum o formatie(MCR) poate fi nominalizata in acelasi timp la Best International Band si la Worst Band?! In fine, pana se gaseste vreun englez cu umor sec sa-mi elucideze misterul merg pe mana celor de la Arcade Fire.


Best New Band:
Dintre toti nominalizati la categoria newcomerilor The Enemy ma plictisesc parca cel mai mult. The Pidgeon Detectives nu m-au surprins atat de tare la momentul respectiv incat sa consider ca merita sa-i aprofundez, The Wombats au avut o melodie grozava si cam atat, Joe Lean And The Jing Jang Jong in schimb, imi zambesc timid de ceva vreme intr-un mod placut. Totusi alegerea mea se opreste la Foals, poate si pentru ca inca nu am avut ocazia sa le ascult viitorul album si ca urmare n-au avut cuma sa ma dezamageasca inca.

Best Solo Artist:
Desi la inceput mi-a placut suficient de mult incat sa o recomand si pe blog, nu o vad pe KateNash drept cea mai potrivita alegere la categoria asta. Si nici versiune ei masculina, Jack Penate. Cat despre Jamie T, poate anul viitor daca scoate un album nou pana atunci. Cel putin nu acum cand se afla in concurenta cu Amy Winehouse. Si din moment ce Madam Amy a luat 3 premii Grammy fara ca macar sa se deplaseze la ceremonie, sa nu va mirati cand spun ca ultimul dintre nominalizati n-are nici o sansa. Dar bineinteles, asta nu ma opreste sa-l declar pe Patrick Wolf drept alegerea mea. :P

Best Album:

Dintre primul Klaxons, primul The Enemy, ultimul Arctic Monkeys, ultimul Babyshambles si ultimul Radiohead, il aleg fara nicio urma de indoiala pe ultimul. E vorba de In Rainbows destul de clar, nu? =P

Best Track:

Adolescentul Fluorescent(Arctic Monkeys), Flux(Bloc Party), Nevoile Barbatilor(The Cribs), Doamne Nu Ma-ncetini(Oasis) sau Haideti Sa Dansam Pe Joy Divison(The Wombats) ar fi glorioasele imnuri nominalizate la aceasta categorie. Optiunea mea? Pai aia care-mi place cel mai mult, adica Nevoile Barbatilor de la The Cribs.

Best Video:
Teddy PickerArctic Monkeys (You gotta be kidding me, right? Hahahaha, ce comic a fost! ... Bai, ia stai putin! Cum adica nu e o gluma? o_O)
FluxBloc Party (nu, nu-i pricep ironia subtila si nici comicul de situatie si ca atare il gasesc de-a dreptul oribil, dar bineinteles ca fanii Power Rangers ma vor contrazice vehement)
Golden Skans - Klaxons (A bunch of british sissies dressed up like nu-rave ballerinas are dancing in slow-motion. One of them says: Look Jamie! I'm flyin', i'm flyin' ... =D)
TeenagersMy Chemical Romance (iaca idee geniala de videoclip: tu si formatia cantati pe scena, apoi dati drumul in sala la o gloata de deberbedei, pardon! adolescenti, chemati niste majorete sexoase cu masti de gaze pe fata pe care le puneti sa danseze langa voi si apoi asteptati linistiti sa vi se urce adolescenti, ba pardon! derbedei in cap)
D.A.N.C.E. - Justice (intr-atatea clipuri dubioase ma intreb cum de s-a nimerit si unul mai rasarit; inclin sa cred s-a strecurat o eroare la mijloc...)

Hero Of The Year Vs. Villain Of The Year:
Thom Yorke ramane eroul anului pentru mine, fiindca alaturi de ceilati membri Radiohead a indraznit sa distribuie chiar si gratuit un album care suna grozav de bine si de pe care in alte conditii ar fi incasat o groaza de bani.
Villain Of The Year ziceti? Pai daca m-as opri la Tony Blair sau George W. Bush ati spune ca sunt un cliseu ambulant asa ca optez pentru cea care in doi, trei ani va fi cunoscuta de catre popoarele balcanice sub titulatura de Wicked Witch Of The West, daca o tine tot asa. Care-i aia? Pai Amy Winehouse, desigur. ;))

Lista completa a nominalizatilor o gasiti aici. Mie mi-a ajuns cat am comentat asa ca ramane pe voi sa vedeti maine cine sunt castigatori. Pe primul care afla il rog sa ma anunte si pe mine!

MP3: Foals - Balloons
MP3: Patrick Wolf - The Magic Position
MP3: Justice - D.A.N.C.E.

PS: In Roisin Murphy a crezut Adrian Stanescu si a avut dreptate, iar Marius Kocsis a sustinut ideea! Uitati-va si voi sa vedeti ce scrie pe metropotam. Yeeey! =D

Later Edit(29.02.2008):

And the winners are:

  • Best British Band - Arctic Monkeys
  • Best International Band - The Killers
  • Best Solo Artist - Kate Nash
  • Best New Band - The Enemy
  • Best Album - Klaxons cu "Myths of the Near Future
  • Best Track - Arctic Monkeys cu "Fluorescent Adolescent"
  • Best Video - Arctic Monkeys cu "Teddy Picker"
  • Hero of the year - Pete Doherty
  • Villain of the Year - George Bush
Destul de comic nu-i asa? =D
Pentru lista completa a castigatorilor consultati wikipedia.

9 raspunsuri:

Nancy spunea...

Best British Band: oh, do guess... *rolls eyes*

Best international band: Arcada Fire

Best Debut: Foals (desi, vaaai, cat imi plac Joe Lean)

Best Solo: Patrick (evident...)

Best Album: guess!

Best Video: idem punctul anterior...

Best Track: maimutele

Hero: Noel 'I'm sex on legs' Fielding

Villain: Johnny 'i'm such a punk star' Borrell

Best tv show: Mighty Boosh

Sexiest vixen: Julian Juju Barratt...*sighs*

Nancy spunea...

*arcade

B spunea...

nominalizarile la best video sunt intr-adevar horror.

a fost oare un an prost pe video? :) don't think so.

Warmer Climes spunea...

N-a fost deloc prost...

Anonim spunea...

"thou shalt not read NME" :D

Anonim spunea...

Best British Band: Muse, pentru ca ruleaza si sunt die hard fan. Nu sunt obiectiv, si ce ? :P

Best International Band: Arcade Fire a fost una din formatiile mele favorite de anu' trecut, deci hands down AF, desi imi plac la nebunie si KoL.

Best New Band: Nu-mi plac niciuna din formatiile listate, cel putin The Enemy sunt teribil de groaznici.

Best Solo Artist: Jamie T., sorry Amy :( :*

Best Album: hahahaha =)

Best Track: Flux

Best Video: Dupa tot hypeul cu D.A.N.C.E. ce-as putea sa mai zic? :D

Clover Shaped Screwdriver spunea...

@Nancy
La international band, debut si solo artist sunt de acord, alea ar fi fost si optiunile mele. :)

@LiarLiar
Ba chiar deloc, i-auzi ce zice si bjorker. Pe langa Justice, i-as fi nominalizat lejer si pe Bat For Lashes - What's A Girl To Do sau pe Clark cu Ted. Si au mai fost o tona de videoclipuri faine anul trecut.

@Cerculet
Da, doar ca mai incalcam si noi poruncile cand in cand ca s-avem de ce sa mergem la spovedanie. =D

@Tibi
Imi plac optiunile tale asa ca nu nu ma contrazic cu tine. :)

Anonim spunea...

nush cum dracu a ajuns doherty hero =)) the brits have a special sense of humour, I guess..

Clover Shaped Screwdriver spunea...

They sure have. =))