duminică, februarie 3

Joanna Newsom


La doar 26 de ani Joanna Newsom e considerata deja una dintre cele mai talentate tinere sperante ale folk-ului mondial. Dupa The Milk-Eyed Mender- debutul ei extrem de promitator din 2004, artista si-a imbogatit discografia cu inca un album-Ys si un EP - Joanna Newsom and the Ys Street Band, prin ambele castigand respectul criticilor din intreaga lume precum si o gramada de fani. Probabil ca va intrebati ce-ar putea fi atat de special in legatura cu ea. Pai hai sa vedem: in primul si in primul rand timbrul ei vocal absolut neconventional de care fie va veti indragosti instant, fie il veti considera insuportabil, apoi faptul ca pe langa pian stapaneste cu desavarsire o serie de instrumente mai putin obisnuite cum ar fi harpa sau hapsicordul si nu in ultimul rand pentru complexitatea emotionala a versurilor care exploreaza pana si cele mai insensibile culmi din psihicul ascultatorului. Auditie placuta!

MP3: Joanna Newsom - Bridges And Ballons [alt link]
MP3:
Joanna Newsom - Clam, Crab, Cockle, Cowrie [alt link]

Video:
Peach Plum Pear
MySpace: Joanna Newsom

5 raspunsuri:

Warmer Climes spunea...

Joanna, mînca-o-ar mama!
"The Milk-Eyed Mender" e fantezie!! Şi "Ys" mă mulţumeşte.
...Cum mă nimereşti tu!

Anonim spunea...

O sa fiu sincer , asa cum a fost si cum a aparut albumul : Sunt in categoria doi a criticilor Joanei Newsom (vezi somethingawful) : O consider insuportabila si imi e greu sa cred ca ''stapneste'' vreun instrument pentru ca in majoritatea timpului repeta niste pasaje melodice la infinit. Piesele sunt enorme, dar nu progressive ci doar repetitive. Daca voia atmosfera pe piesa lungi si post-rock mai bine lua niste lectii de la Sigur Ros .

Krossfire's Conclusion : Terribly overrated ''artist''.

P.S : Asta ca sa mai ai si opinii contra :P

Warmer Climes spunea...

Viziuni şi vizuini.

Se acceptă.

Anonim spunea...

Bine zis :)

Clover Shaped Screwdriver spunea...

@Krossfire
Nu cred ca intetia ei a fost sa creeze piese atmosferice post-rock. Adica exista deja un termen pentru ceea ce face Joanna Newsom, se numeste "naturalismo" si nu este singura reprezentanta a "genului". =)