miercuri, ianuarie 30

These New Puritans


These New Puritans sunt exact genul ala de formatie debutanta, foarte promitatoare si foarte dificila atunci cand vine vorba sa-i incadrezi in vreun gen anume. Pe MySpace s-au autodelimitat prin Live Electronics/ Big Beat /Shoegaze, si intr-adevar au cate ceva din fiecare, insa privit in ansamblu sound-ul lor e cat se poate de experimental, in sensul ca imbina aproape orice de la garage, electro-punk si pana la drum'n'bass.
Best Pyramid, albumul lor de debut urmeaza sa fie lansat pe data de 4 februarie in Marea Britanie prin Angular Records (acelasi label care i-a dat pe Bloc Party, pe Klaxons sau pe The Violets) si in 18 martie in S.U.A. prin Domino Records.

MP3: These New Puritans - Elvis [alt link]
MP3: These New Puritans - Swords Of Truth [alt link]

MySpace: These New Puritans

Video: These New Puritans - Elvis

7 raspunsuri:

Susana spunea...

Yes yes yes!:P

De fiecare data cand apare vreun articol nou pe blogul tau, in 80% din cazuri zic: "De unde i-o mai fi scos si pe astia?" Eh, acu is mandra sa zic ca ii stiam dinainte:D Ha!

I know, e copilareala, da io tot ma bucur:D

Interesanta trupa;) Good choice.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Hehe, ma bucur si eu ca ii stiai dinainte si sa stii ca nu aveam nici o indoiala ca ai simt dezvoltat pentru muzica noua si buna. =)
Cu ce nu m-am dumirit inca e decizia ta de a renunta la blog.
Adica scriai bine, imi placeau articolele tale si era unul dintre putinele bloguri pe care le clickuiam zilnic. Am inteles ca iti ocupa timp, dar avand in vedere ca nimeni nu te preseaza sa susti un anumit ritm de publicare cred ca decizia ta a fost cam radicala. =|
Poate ca o data o sa te razgandesti si o sa revii asupra hotararii tale... =)

Anonim spunea...

Ma bucura avalansa asta de artisti noi insa nu stiu cati vor rezista dupa ce curentul indie se va intoarce in underground (sper ca se va intoarce).

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Mai, indie a fost cam tot timpul cu un picior in underground, deci nu pui problema tocmai bine, dar in principiu, vor rezista doar aceia care vor mentine un echilibru intre originalitate si procentul de digerabilitate al melodiilor. Ca exemplu poti sa-i iei pe The Killers. =)

Susana spunea...

Ma bucur ca a zis cineva in sfarsit chestia asta: indie incepe sa devina mainstream, daca se poate spune asa :P. A inceput sa fie la moda sa asculti si sa canti indie. Intr-un fel e ok, pentru ca conceptul de indie nu e rau deloc.

Dar in acelasi timp imi da si un sentiment neplacut, pentru ca trupele nu mai incearca asa mult sa isi pastreze individualitatea si originalitatea in ceea ce fac, nu mai incearca sa faca muzica ce reprezinta expresia pura a sufletului lor, ci tind mai mult sa se incadreze in anumite tendinte, curente. Si asta parca nu prea imi seamana a indie... Recent am vazut o trupa franceza, Hushpuppies, care canta exact indie-garage classic britanic. Au renuntat la tot ce le era specific originii lor pentru a se incadra in tendinte. And that sucks to me...

Ok, acu vad ca am scris aproape cat un entry pt blog. That's me... tre sa imi dau cu parerea:P

Acu de ce am renuntat la blog... Hmm... pur si simplu pentru ca incerc sa fac prea multe lucruri deodata, si nu imi iese nici unul ca lumea. Nu imi place sa fusharesc treaba, si nici nu sunt genul sa lucrez in disperare de dimineata pana seara. Io-s ca ardelenii: incet da bine.

Nu stiu... vine un moment cand trebuie sa tragi linie si sa decizi ce e mai important pentru tine. Si eu am decis ca blogul nu are asa mare prioritate. Nu detin cunostinte vitale pentru omenire... Nu stiu in ce masura foloseste cuiva ce scriu eu acolo. Blogul meu e ca patrunjelul in supa: nici n-ajuta, nici nu strica. Si chiar daca as scrie mai rar, ar fi totusi un lucru care sa imi ocupe suplimentar mintea, pentru ca ma implic mult in tot ce fac, si nu as putea considera blogul doar o chestie unde scriu cand ma plictisesc (cand o mai fi si aia:P).

Am ajuns in plop si cu faculta asta care imi mananca zilele, foto am lasat-o de izbeliste, pentru ca deviantul mi-e in paragina de luni bune, de chitara ma ocup mai mult decat ar trebui, n-am mai citit o carte in tihna de luni bune, etc, etc, etc. Nu mai zic acu tot ce nu reusesc sa fac.:P Concluzia e ca am prea multe pe cap, si incep lucrurile sa o ia razna. Si tre sa mai triez un pic.

Vad ca iar scriu romane:-< La dracu. Scuze de rasturnat galeata cu tampenii pe blogul tau. Poate o sa revin la blogarit cand o sa devin iar stapana pe situatie. Pana atunci... srry, very srry, da nu se poate:(

Merci ca m-ai citit pana acum. Chiar nu credeam ca ma click-ui zilnic:)) Nice to know...:D Si merci ca te preocupa soarta blogului meu.:D

Ok, cred ca ar trebui sa ma opresc din scris. Too much, too much... Oare astia de la blogger au limita de caractere la commenturi?:P

Nancy spunea...

baietii astia sunt prea buni... i-am descoperit pe la sfarsitul lui 2006 pe o compilatie Inrock cu sperantele anului 2007. Totusi, in 2007 nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor (in sensul.. no big hits etc etc - la nivelul asteptarilor mele s-au ridicat inca de cand am auzit o a doua melodie)..
Chiar acum am facut rost de album. L-am ascultat si…Pam pam… (vom folosi un cliseu) … presimt ca albumul asta va fi macar in top 5 albums of 08 pentru mine…

Clover Shaped Screwdriver spunea...

@Susana
Pe mine nu ma deranjeaza daca o formatie tine cont de tendinte, atata timp cat isi pastreaza ceva original sau macar incearca intr-o forma sau alta sa inoveze tendinta respectiva.In schimb, daca eforturile lor se concretizeaza in ceva mediocru, e clar ca nu-si vor gasi un adept in persoana mea. =)
Legat de blog, sa stii ca explicatia ta m-a pus oarecum pe ganduri, in sensul ca si eu ma aflu intr-o criza permanenta de timp si nu reusesc nicicum sa mi-l gestionez cum trebuie. Momentan, eu am renuntat la job, pentru ca nu faceam fata sub nicio forma sa invat si sa merg la servici, dar dupa sesiune oarecum o sa fiu nevoit sa-mi caut altul. =|

@Nancy
Am facut si rost de album si m-am convins ca au potential, de altfel asta-i si motivul pentru care i-am recomandat pe blog.
Nu am chef acum sa intru in detalii, dar imi mentin parerea ca Best Pyramid-ul lor putea fi mult mai bun de atat. =)