duminică, ianuarie 13

15 Melodii Depresive



Susana a pornit o leapsa pe cat de interesanta, pe atat de dificila din punctul meu de vedere. Adica ma provoaca sa fac un top al celor mai depresive 15 melodii in umila mea parere. Partea dubioasa pe care cititorii mei nu o stiu e ca de cele mai multe ori detest sa fiu nevoit sa alcatuiesc topuri. Iata si explicatia: mi-e greu sa ma decid, mereu am senzatia ca am omis ceva si cam tot timpul sunt nemultumit de rezultat. De altfel, din cauza asta m-am si ferit sa fac vreun top al celor mai reusite albume/melodii din 2007, in ciuda trendului celorlalte bloguri axate pe muzica.
Tocmai de acest motiv, tot ce am putut sa fac e doar o lista cu primele 15 melodii triste care mi-au venit in minte, majoritatea dintre ele fiiind piese care au castigat o insemnatate speciala pentru mine de-a lungul timpului.

Muse - Space Dementia
Skin - Nothing But
Placebo - Protege Moi
Tricky feat. Pj Harvey - Broken Homes
Imogene Heap - Hide & Seek
Placebo - Blue American
Thom Yorke - Harrowdown Hill
Radiohead- Street Spirit (Fade Out)
Bjork - Play Dead (with David Arnold)
Bjork/Thom Yorke - I've Seen It All
Stars - Your Ex-Lover Is Dead
Anthony And The Johnsons - Hope There's Someone
Portishead - Roads
Sigur Ros - Ny Batteri
My Bloody Valentine - You Made Me Realise

Si cam atat. Mai ramane doar sa vina Susana si sa-mi spuna daca m-am descurcat onorabil sau nu. Leapsa merge mai departe la Vlad, pentru ca sunt foarte curios sa aflu care sunt melodiile care rezoneaza cel mai mult cu tristetea lui, chit ca eu nu prea am reusit sa fac asta. =)

14 raspunsuri:

Anonim spunea...

Eu s-ar putea sa fiu deprimat instaneu de o piesa pe care dadeam din cap acum o ora deci nu sunt o persoana buna de intrebat. In liceu ma deprima Demons & Wizards - Down where I am (sugestiv nume) si aceeasi trupa - Fiddler of Green. Ambele despre moarte, una sufleteasca si cealalta fizica.

Warmer Climes spunea...

To Deny My Sound #25 va atinge aceasta problema. ;)

Red spunea...

a, deci treaba cu depresia e ceva organizat? =)). ia uite cum reusesc eu sa ma incadrez in trenduri. mortii masii de tristete

Susana spunea...

Wow, this is a hell of a list...

Ma bucur ca avem in comun Portishead - Roads. E sublima piesa aia... Si vocea lui Beth e absolut dreamy. Wandering Stars e deasemenea super.

Cat despre placebo... Ma bucur ca iti place Protege Moi. E chiar sublima. Pacat ca nu au mai multe piese in franceza:( Eu as fi pus juma de discografie in topu asta, dar... that's not quite possible. N-ar fi fair.

Ah, si vad ca ai ales una dintre cele mai depresive trupe ever: Radiohead... Da, Street Spirit e perfecta pt topul asta. (sunt asa de depresivi ca nici nu pot sa ii ascult:P, desi ii apreciez mult dpdv muzical).

Sunt niste trupe la care ti-e foarte greu sa alegi. Si atunci pui melodiile care te-au obsedat ceva vreme cred. Cel putin eu asa am facut:D Care atunci cand le-am auzit, parca am facut infarct:P

Ok, imi plac aproape toate mel din lista. Alea care nu pot sa ma pronunt daca imi plac is alea pe care inca nu le-am auzit, so...:D(vreo 2,3).

Nu toate au efect depresiv asupra mea, dar... that's okay. Pt ca nu toti oamenii reactioneaza la fel la aceiasi stimuli. And that's okay too, pt ca altfel ar fi cam boring viata...:D

So, don't worry, te-ai descurcat mai mult decat onorabil ;)

Clover Shaped Screwdriver spunea...

@krossfire
Nu am auzit de Demons&Wizards, dar presupun ca fac parte din sfera metalului. Si nu stiu de ce dar am senzatia ca la mijloc e o confuzie lui Vlad Stoian i-am pasat leapsa si nu lui Vlad Stoiculescu) ;))

@Bjorker
I knew you won't let me down! =D =*

@red
Hehe, am vazut acum si pe blogul tau lista. =D

@Susana
Vocea lui Beth e formidabila, si ai foarte mare dreptate in tot ce-ai scris. Vocea lui Molko in franceza e un adevarat deliciu iar la Placebo, as fi putut sa trec lejer cel putin jumatate din discografie. Despre Radiohead, nu mai zic nimic... =)

Nancy spunea...

jumatate de discografie doar? ha!...

Warmer Climes spunea...

oricum...sa se stie...eu ii predau stafeta lui nancy...

Clover Shaped Screwdriver spunea...

@Nancy
Da, jumatate de discografie de piese depresive de suflet. Ti se pare putin? =D

@Bjorker
Ahaaa... Deci Nancy considera-te lepsuita! =D

Nancy spunea...

da... cand vorbesti de placebo mi se pare putin... :P

aoleu, am voie mai mult de 15? ca eu nu ma incadrez...:D

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Am vazut deja, ca nu te-ai incadrat. =D

radu spunea...

am vrut să ascult şi eu o melodie depresivă, că mi s-a părut că sunt prea vesel, dar nu se deschid nici unul din linkurile astea.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

O, Radu! Long time, no see... =)
Legat de linkuri ce pot sa zic? Fileden-ul incearca din rasputeri sa ma convinga sa renunt definitv la el.
Le-am reparat, in eventualitatea ca ai vrea sa te deprimi din nou dupa atata veselie. ;)

Cougar spunea...

cea mai gruaznică melodie de depresii pe care-am auzit-o cre' că e jewel - foolish games.

jelanii ca acolo.. mai rar.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Nu dau seama daca esti ironic sau vb serios, dar in ceea ce ma priveste, domnisoara Jewel nu ma deprima absolut deloc. Nici macar atunci cand se straduie sa scoata vreo piesa melancolica. =|