duminică, decembrie 30

Pe cine asteptam in 2008 - prima parte

2007 a fost un an destul de interesant in peisajul muzical, cu reveniri mai mult(Radiohead) sau mai putin(Ian Brown) spectaculoase, cu debuturi exceptionale (Patrick Cleandenim, Nicole Atkins, Yeasayer) si cu albume extraordinare(Release The Stars, Night Falls Over Kortedalla, In Our Nature, etc etc etc) . Curios din fire cum sunt, nu m-am putut abtine sa nu trag cu ochiul la ceea ce ne astepta in noul an. =D Drept urmare pana acum am numarat in jur de 50 de albume ce stau sa vada lumina zilei undeva in 2008, si din care vi le voi prezenta pe acelea pe care le astept cu cea mai mare nerbadare.
____________________________________________________________________



1 - The Verve

Dupa o pauza de aproape 10 ani Richard Ashcroft si restul membrilor The Verve (mai putin Simon Togg, acaparat in The Good, The Bad and The Queen) s-au reunit in vara lui 2007 si au anuntat deja ca vor lansa un album in viitorul apropiat. Cine a fost destul de norocos a pus deja mana pe The Thaw Session, o inregistrare de 14 minute cu muzica noua marca The Verve, disponibila in octombrie timp de o saptmana pe NME.com "Hopefully we’ll finish it early next year, and put it out in May or June." (R. Ashcroft)
Sursa: GigWise.Com
MP3: The Verve - This Time
____________________________________________________________________

2 - U2

La inceputul lui 2006 U2 au inceput sa lucreze la noul album programat sa iasa undeva prin 2008. Despre noul lor material, urmatorul dupa How To Dismantle An Atomic Bomb din 2004, Bono a promis deja fanilor ca de data asta vor simti diferenta! Ce a vrut sa spuna mai exact nu vom stii pana nu-l ascultam.
Sursa: NME.Com
MP3: U2 - Window In the Skies
____________________________________________________________________

3 - Depeche Mode

Conform zvonurilor, Dave Gahan va renunta la turneul de promovare al lui celui de-al doilea album solo al sau, Hourglass pentru a se reuni alaturi de colegii de la Depeche Mode la inceputul lui 2008 si a lucra la un nou album. Optimisti incurabili ce suntem il asteptam undeva in ultima parte a anului. =D
Sursa: Side-line.Com
MP3: Depeche Mode - Dressed In Black
____________________________________________________________________

4 - Massive Attack

3D si Daddy G initial, au dat de inteles ca Weather Underground (titlul provizoriu al urmatorului lor material) va fi lansat in 2007. Dupa cum bine vedeti, anul a trecut iar albumul din motive mai mult sau mai putin obscure n-a mai aparut. Pe forumul lor circula zvonul ca data oficiala de lansare va fi 22 septembrie 2008 insa cu toata secretomania ce roieste in jurul lui n-as baga mana in foc pentru autenticitatea informatiilor. Oricum mai mult ca sigur, urmatorul album semnat Massive Attack il vom auzi in 2008 si sunt in stare sa pun pariu ca nu vom fi dezamagiti. =)
Sursa: MassiveAttack.Co.Uk
MP3: Massive Attack - Inertia Creeps
____________________________________________________________________

5 - Portishead

Ce faci cand principalii tai concurenti la titlul de cea mai tare trupa de trip-hop se pregatesc sa lanseze un mult asteptat album? Anunti cu surle si trambite revenirea ta in "industrie" si-ti faci cunoscuta intentia de a scoate si tu un unul. Desigur ca glumesc. Noul lor material discografic, si primul dupa o pauza de 10 ani este asteptat in primavara lui 2008, luna aprilie. =)

Sursa:
PitchforkMedia.Com
MP3: Portishead - Roads
____________________________________________________________________

6 - Tricky

Mergand pe acelasi rationament, daca Portishead si Massive Attack se pregatesc sa revina e foarte clar ca nici tu nu poti fi mai prejos. Mojo Magazine ar fi anuntat ca Tricky isi va lansa urmatorul album prin aprilie 2008 si se va intitula cel mai probabil Knowle West Boy, dupa numele cartierului din Bristol in care a crescut. Pentru ca nu am citit revista iar wikipedia mi-a inselat de multe ori increderea am toate motivele sa ma declar deocamdata sceptic. =P
Sursa: Wikipedia.Org
MP3: Tricky with PJ Harvey - Anti-Histamine
____________________________________________________________________

7 - R.E.M.

La inceputul lui 2007 Michael Stipe, Peter Buck si Mike Mills s-au reunit in studio si au inceput sa lucreze la un nou album. O parte dintre noile piese pe care le-au inregistrat au putut fi auzite live in concertele lor, iar materialul il asteptam undeva in prima jumatate a anului.
Sursa: Billboard.Com
MP3: R.E.M. - All The Right Friends
____________________________________________________________________

8 - Coldplay

De la sfarsitul lui 2006 Coldplay lucreaza de zor la urmatorul album. Printre producatorii cu care vor colabora de data aceasta se numara Brian Eno si Timbaland, iar Chris Martin afirma deja fara menajamente ca este genul de album la care au visat dintotdeuna sa lucreze. =)

Sursa:
Billboard.Com
MP3: Coldplay - X & Y
____________________________________________________________________

9 - The Cure

Desi albumul a fost programat initial pentru 2007, oficialii de la Geffen Records au declarat ca noul album semnat The Cure nu va putea fi vazut pe rafturile magazinelor mai devreme de primavara lui 2008. Si pentru ca Robert Smith & Co au pregatit deja o groaza de melodii pentru el, noul material va cuprinde doua discuri.
"There are songs about relationships, the material world, politics and religion. They're very upfront and dynamic. People will be surprised how stripped-down and in-your-face the record is." ( R. Smith)
Sursa: Billboard.Com
MP3: The Cure - Just Like Heaven
____________________________________________________________________

10 - My Bloody Valentine


Britanicii s-au reunit pe la inceputul lui 2007 si de atunci tot promit un nou album, de altfel primul dupa o absenta de 17 ani. Cum Loveless inca este considerat unul dintre cele mai bune albume ale anilor '90, asteptarile pentru urmatorul lor disc sunt la fel de grandioase ca si Marele Zid Chinezesc. Prin urmare sunt absolut convins ca noul lor material discografic va vedea lumina soarelui undeva prin 2008.
"I pretty much know what the one that’s going to come out this year is going to sound like because its already pretty much 3/4’s done already…it sounds like what we sounded like – different but not radically different. People will go, “Yeah, it sounds like My Bloody Valentine.”"
(Kevin Shields)
Sursa: TheDailySwarm.com
MP3: My Bloody Valentine - Loomer

17 raspunsuri:

Anonim spunea...

Astept : The Cure, R.E.M, My Bloody Valentine, U2 (desi nu-mi plac in mod deosebit)

Ce ma mai intereseaza : The Verve si Tricky. Tricky mi-a atras atentia in niste colaborari cu Live. Colaborarile au fost dezastruoase insa albumele lui Tricky nu chiar...mai ales ca Tricky feat. Ed (de la Live) merge ca duet..dar nu si invers.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Nu stiam de colaborarea cu Live, dar nici nu ma surprinde din moment ce Tricky s-a asociat intotdeuna doar cu oameni foarte talentanti.

Mihai Martin spunea...

Hmmm... Ma asteptam la Simon Tong sa nu revina :P / il acaparase dinainte Albarn, cand inca se vorbea de Blur :)

Speaking of... Nu stiu cat asculti, insa posibil ca si TG,TB&TQ sa scoata ceva anul acesta.

Buna ideea ta. Ma bucur ca s-a gasit cineva sa faca un review al 'what's next', pentru ca eu nu eram bine informat :P

Nu cred ca se pune pentru ca inca nici nu s-au apucat... dar sunt sigur ca stii - e posibil ca si Placebo sa scoata ceva nou pe final de an. Nu mai stiu pe une citisem ca au totusi ceva melodii scrise.

Anonim spunea...

coldplay mereu au in facere cate un 'material revolutionar'. fiecare lansare, insa, confirma drumul descendent al trupei, din 2000 incoace. pe de alta parte, rem si u2 ar fi de urmarit

Anonim spunea...

Placebo anuntasera mai demult o colectie de single-uri si unreleased-uri si nu ce mai aparusera pe editiile speciale si in ''Twenty Years''.

Probabil o sa scoata o compilatie ''din parti'', dar si asta ar merge daca e adevarat zvonul.

Warmer Climes spunea...

Sunt de-acord cu red.

Mihai Martin spunea...

;)) Acum ma apuc eu sa dau informatii despre Placebo pe un blog intitulat chiar Placebo87 :P

Da... Era o vreme cand se banuia aparitia unui disc de b-sides, pentru ca in afara de Lazarus si UNEEDME[...] (pe Meds-single) nu mai aparusera de mult. Insa cred ca odata cu plecarea lui Hewitt nu se pune problema. Besides...alea erau doar banuieli si zvonuri.

Tot zvonuri erau parca si ca Molko va scoate un album solo pentru ca are deja piese lucrate. Nu mai stiu pe unde am citit ca de fapt sunt piese pe care le va inregiastra pentru formatie. Iar in primavara intra in studio cu Olsdal (si poate cu un nou baterist?) si... vom vedea ce si cand iese.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

@Red, Bjorker
Intr-adevar cam asa stau lucrurile cu Coldplay, dar pentru mine speranta moare intotdeuna ultima. =D

@Krossfire
Placebo au scos in 2007 compilatia "Covers" daca la asta te referi. Prin urmare nu cred ca vor mai incerca acelasi lucru si in 2008.

@Yogi
Mai, blogul se numeste imnul trifoiului, doar adresa e cu placebo87, adica fostul meu nickname. Oricum intentionez sa-mi cumpar un domeniu in viitorul apropiat si sa o schimb.
Cat despre sansele sa vedem un album Placebo anul asta, oricat as fi de visator si de optimist sunt constient ca sunt minime. =)

Richard M. Ilie spunea...

multam de informatii Clover...U2, Depeche,Massive Atack, Portishead, yum yum!!!

Mihai Martin spunea...

pəˈteɪtoʊ - pəˈtɑːtəʊ, təˈmeɪtoʊ - təˈmɑːtəʊ (ummm...sunt cele cate 2 forme fonetice pentru potato si tomato :P)

Adica am vrut sa zic 'detalii, detalii' in legatura cu 'imnul trifoiului'. Eu subliniam doar ca prin aia se vede ca esti interesat de trupa, ergo 'you probably know your shit' cand vine vorba de ea ;)

Clover Shaped Screwdriver spunea...

@richie
My pleasure, mister richie, my pleasure... =)


@Yogi =))
Sa zicem ca am fost odata placeboholic si inca nu m-am vindecat in totalitate. =D

Susana spunea...

Felicitari in primu rand pt subiectul articolului.

The Verve... chiar credeam k au terminat treaba cu muzica oamenii astia. Nu sunt mare fana, dar... e interesant de vazut un album al unei trupe care n-a mai facut nik de 10 ani.

U2... nush, ma cam plictisesc lately:( Da, speram sa simtim cu adevarat diferenta:P

Depeche Mode chiar cool. Abia astept the new material:D Nu ma asteptam la asta.

Massive Attack & Portishead & Tricky... gods of trip-hop. My faves. De cand tot visez la ceva nou de la Portishead. Super super super. Speechless...

REM... interesant. Nu mai auzisem de mult de ei.

Coldplay. Sa trecem peste:P

The Cure. De astia stiam si io ca lanseaza ceva nou. Can't wait:D:D

My Bloody Valentine. WOW! S-au reunit? Good to know:D

Cat despre Placebo... poi ei asa au zis ca in martie intra in studio sa inregistreze noul album, pentru care au deja scrise piese. Albumul o sa fie gata pe la sfarsitul anului.
Umm... albumul solo a lui Molko n-o sa mai fie, si piesele scrise pentru el, o sa fie pt noul album Placebo. Asta a zis intr-un interviu Stefan Olsdal (basist/chitarist, pt cei care nu stiu). Asta e tot ce avem deocamdata. :(

@ Yogi... astea le stii de la mine, so nu te mai umfla in pene, k dai tu info despre Placebo pe placebo87. U arrogant bitchy bastard:P:P

Mihai Martin spunea...

:|

and double :|

did i take credit for something that wasn't mine? yes, in afara de noul album (care am aflat de pe banalul wikipedia :P) info-urile despre albumul lui molko le stiu de la tine, susana.

si nu stiu de ce ma citesti asa, dar - goodness gratious! - reactia mea era tocmai una shy, care demonstra faptul ca sunt sigur ca clover (nici nu ma chinui sa evit cacofonia...:D) deja stie mai multe decat mine. duuh - tocmai aia insemna, ca NU EU am id-ul pcb87. adica NU ma dau mai mare fan. - duuh again :))

Susana spunea...

Uf, singura chestie care ma deranjat a fost fraza "Acum ma apuc eu sa dau informatii despre Placebo pe un blog intitulat chiar Placebo87." Well, this kinda sucks to me...

Clover probabil ca are multe alte chestii de facut decat sa se benocleze toata ziua pe diverse site-uri obscure, sa aflte toate zvonurile despre Placebo. Si faptul ca esti fan Placebo, nu inseamna automat sa stii toate chitzibusurile despre ei.

Si tu esti mare fan Placebo, si nici tu nu ai fi stiut asta, pentru ca nu apare nici pe site-ul lor oficial, nici in alte locuri mult umblate. Apare pe un fan-site francez. Asa, ca e de inteles de ce nu prea stie lumea.

Si faza cu "arogant bitchy bastard" a fost spusa in gluma, u know me...

Sper ca am clarificat treaba cat de cat...:D Scuze de ciondaneala.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Of of, ce spirite aprinse pe aici! Totusi, ma bucur ca pana la urma vi-ati rezolvat ciondaneala! =)

Anonim spunea...

Best prise for generic cozaar europe
[url=http://buycozaar.groupsite.com]Buy Cozaar [/url] best way to buy cozaar cheap cozaar from mexico view generic cozaar from india [url=http://my.opera.com/BuyCozaar/blog/2010/08/03/buy-cozaar-online-buy-cheap-losartan-25-50-100mg-0-69-per-pill]Buy Cozaar Online[/url] buy cozaar online get prescription cheap cozaar uks cozaar going generic [url=http://my.speedtv.com/buycozaaronline]cheapest regalis cozaar
[/url] guaranteed cheapest cozaar rx cozaar lexington buy cheap cheap kamagra uk cozaar real cozaar cheap online
lowest prices cozaar best prices on genuine pfizer cozaar generic cozaar wholesale cozaar like pills
buy cozaar online online cozaar overnight best price cozaar generic name wikipedia buy cozaar online without prescription
http://buycozaar.groupsite.com generic cozaar real how can i buy cozaar online generic brands of cozaar online http://my.opera.com/BuyCozaar/blog/2010/08/03/buy-cozaar-online-buy-cheap-losartan-25-50-100mg-0-69-per-pill cozaar to buy in uk generic cozaar canadian pharmacy cozaar rx's http://my.speedtv.com/buycozaaronline buy cozaar in spain best website use generic cozaar cozaar cheap less

Anonim spunea...

Order Cipro Online no Prescription [url=http://buyciproonline.groupsite.com]Buy Cipro Online[/url] female Cipro tablets cheap cheap drugs Cipro cialas Buy Cipro Online No Prescription generic prescription Cipro without cheapest Cipro america http://buyciproonline.groupsite.com buy Cipro online 50mg Cipro to buy cheap [url=http://snortingCiproerowid.groupsite.com
]Cipro tablets to buy
[/url] generic Cipro 24 hours generic name for Cipro generic Cipro photo
gm biggest buyer of Cipro cheap 25mg Cipro http://Ciprocolors.groupsite.com
buy Cipro australian