luni, noiembrie 5

Schimb de Carti, a treia editie si prima la care am fost =D

Ieri am ajuns si eu in cele din urma pe la varianta locala a Schimbului de Carti organizat de Bookblog. Am venit cu mandra mea si cu desteapta de sora-mea care mi s-a plans tot drumul ca am scos-o afara din casa pe vremea asta proasta, chit ca eu nu am insistat deloc sa vina. Din pacate nu am fost in cea mai buna dispozitie, dar m-am straduit sa fiu cat mai sociabil si sa-mi camuflez starea proasta si neprielnica, si asta pentru ca atmosfera a fost frumoasa si am avut ocazia sa cunosc oameni foarte de treaba, unii dintre ei- bloggeri, altii - doar cititori foarte pasionati de carte.

La inceput nu aveam idee cum se va desfasura schimbul efectiv drept pentru care mi-am ciulit urechile, am stat cuminte pe locul meu si i-am lasat pe altii sa se infiga la prezentarea cartilor. Nu stiu cat de inspirata a fost alegerea mea intrucat eu m-am dus cu Lunile de Fiere ale lui Bruckner, o carte despre care am mai scris in leapsa de la cerculet cat de tare mi-a placut si prin urmare nu am putut sa aduc decat "laude" la adresa ei si a distinsului autor. ;)

Desi trebuie sa recunosc ca in comparatie cu ei sunt o putoare avand in vedere ca pe mai mult de 4, 5 romane nu cred ca am pus mana anul asta, =)) am ramas placut surprins de numarul mare de carti despre care s-a vorbit si pe care acesti oameni le-au citit.

Singuri bloggeri de pe care i-am mai citit de acolo au fost Tomata si Dan, iar de restul- Rebecca, Ama, Adeline si Camelia- am aflat atunci ca scriu si pe un blog. Cand am ajuns acasa am aruncat o privire peste adresele lor pe care le-am gasit pe site-ul scufitei si le-am adaugat in reader. M-am intors de acolo cu Ghidul Nesimtitului, pe care demult vroiam sa-l citesc si cu Furie de Salman Rushdie, carte despre care Rebecca a vorbit numai de bine. =D

Ca impresie generala a fost foarte fain si sper ca la urmatoarea intalnire sa ii cunosc mai bine pe toti, sa vorbesc mai mult si cu cei cu care n-am schimbat prea multe cuvinte si evident, pana atunci sa reusesc sa citesc toate cartile pe care mi le-am propus sa le termin in cursul acestei luni. Pe data viitoare! =)

6 raspunsuri:

Anonim spunea...

Furie e fainuta. Rushdie e minunat s are multe carti bune.

ama spunea...

Furie a plecat de la mine si si eu am numai cuvinte de lauda despre ea :)

Spor la citit si ne vedem luna viitoare! :)

Anonim spunea...

Faine întâlnirile astea. Aştept şi ediţiile din Cluj la anul :)

rebeccamohl spunea...

Data viitoare o sa caut si una light, gen chic pt. Timea, dar te rog sa nu cumparati mere, pere sau orice alte fructe. Sau sa i se interzica ei sa manance in preajma cartii... Ca isi inchide inca o usa cum si-a incheiat prietenia si cu tanti bibliotecara :D
Te rog mai pune un 'c' la Rebeca ala, am un fetis cu numele meu. Nu-l lasa sa sufere fara fratele lui geaman.

Anonim spunea...

Si la tine pe blog am intarziat, nu numai la Schimb de carti. Imi place postul asta, mai Marius. Ma bucur ca v-am cunoscut pe tine si pe prietena ta, as fi vrut sa o cunosc si pe Timea... data viitoare vin mai repede sa ma pun langa oameni cu care n-am vorbit deloc. ;)

Clover Shaped Screwdriver spunea...

@cropcircles
Pff, ma simt foarte incult in momentele astea. =))
Nu am mai auzit de Rushdie pana acum dar abia astept sa ma apuc de carte.

@Ama
Mersi! Eu am crezut ca e cartea Rebeccai fiindca ea a fost cea care a prezentat-o. Dar amandoua sunteti mult mai "citite" decat mine si tocmai de asta am incredere in gusturile voastre. =)

@Dida
De ce tocmai la anul? Mai sunt aproape doua luni din 2007, asa ca timp este. Important e ca voi sa reusiti sa va mobilizati. =)

@Rebecca
Imi pare rau dar maica-mea e cea care face cumparaturile de obicei, si din nefericire ea cumpara destul de des fructe... dar interdictia o putem rezolva. ;))
La modul serios, am vorbit deja cu sora-mea si a promis solemn ca va avea grija de carti. Daca nu se tine de cuvant o pun sa cumpere altele noi. Aaaa... si am rezolvat cu "c"-ul din nume. =)

@Tomata, =)
Ti-am raspuns la tine pe blog.