sâmbătă, noiembrie 10

Martin Page - M-am hotarat sa devin prost

Am ochit-o pe blogul tomatei si pentru ca demult nu am mai pus mana pe o carte, m-am hotarat sa ii dau o sansa lui Martin Page si sa o caut prin librarii. S-a vorbit despre ea si la Schimb de Carti, fiind unul dintre volumele aflate in circuit.
E foarte scurta si nu pot sa gasesc un motiv suficient de bun pentru care mi-a trebuit o saptamana ca sa o termin, dar important este ca mi-a placut mult de tot.
Contrar aparentelor, personajul principal nu e un individ genial ci mai degraba un inadaptat care sufera de o depresie cronica ce l-a urmarit toata viata. Tocmai din cauza asta Antoine porneste in cautarea Sfantului Graal numit Mediocritate, considerand-o drept cheia integrarii in societatea consumerista actuala. De aici urmeaza un sir de evenimente care mai de care mai neobisnuite: incercarea lui de a deveni alcoolic, internarea in spital si cursul de sinucidere, solutia venind pana la urma de la medicul lui pediatru. Nu va mai dau si alte detalii pentru ca nu vreau sa va stric placerea de a o citi, insa va pot spune ca modul in care sunt redate dramele existentiale ale lui Antoine si umorul sec foarte des intalnit fac din acest roman unul cat se poate de amuzant. O recomand tuturor celor care cauta o lectura placuta si digerabila intr-un weekend innorat. =)

4 raspunsuri:

Anonim spunea...

Heei,deja ai dat-o gata? Ma bucur si ma bucur si mai mult ca ai scris despre ea pe blog. Aceeasi impresie am avut-o si eu ca de fapt e un iandaptat, mai mult decat un geniu pustiu. :) Asa-i ca-i fain sa citesti?

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Este, este. Acum pot sa ma apuc linistit de Furie. =)

UnCopilutz spunea...

Sau între două staţii de autobus. Aproape.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Mah, nu stiu ce sa zic... in Timisoara distanta dintre statiile de autobuz e cam mica... =))