sâmbătă, octombrie 27

Joy Division Vs The Killers



In 1979 Joy Division lansau Unknown Pleasures, primul album din scurta cariera a formatiei incheiata tragic cu moartea lui Ian Curtis.
In 2007 The Killers lanseaza un cover dupa Shadowplay, piesa fiind inclusa pe coloana sonora a peliculei Control, film biografic despre ultimii ani din viata tulburata a solistului de la Joy Division.
Am fost surprins ca producatorii filmului i-au ales tocmai pe The Killers pentru cover, cand exista atatea formatii actuale precum Interpol, Editors sau She Wants Revenge care au dus mai departe traditia Joy Division.
Nu am sa va spun deocamdata care versiune imi place mai mult, dar sunt foarte curios ce parere aveti voi despre acest cover. =)

MP3: Joy Division - Shadowplay (remastered)
MP3: The Killers - Shadowplay

16 raspunsuri:

Anonim spunea...

Credeam ca faci o comparatie la nivel general, pentru ca e atunci Joy Division ar fi urcat mult peste The Killers.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Normal ca Joy Division sunt mult peste killarei. Nici nu se pune problema sa fac o astfel de comparatie. Ma refeream strict la piesa asta. Deci? Ce parere ai, au masacrat-o sau nu? =D

Warmer Climes spunea...

Au ok-ul meu.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Uie ca OK-ul meu nu-l au. =P
Cu toate ca imi place vocea lui Flowers, eu zic ca e nepotrivit pentru a face un cover dupa Joy Division. Rezultatul si-a pierdut foarte mult din farmecul originalului.

Warmer Climes spunea...

Poate că-Cavăr inseamna altceva decat urmat cu acuratete...

Warmer Climes spunea...

http://en.wikipedia.org/wiki/Cover_song

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Stiu foarte bine ce presupune un cover, dar asta nu inseamna ca-mi plac toate. Hai sa-ti dau un exemplu de cover pe care eu il consider mai bun decat originalul: Running Up the Hill varianta Placebo. Pentru ca tot ai zis de acuratete, eu nu cred ca daca producatorii l-ar fi lasat in mana celor de la Interpol sau Editors ar fi iesit doar o copie palida dupa versiunea originala. ;)

Anonim spunea...

Nu vad acea unda de fresh a coverurilor bune...

Red spunea...

e clar ca, in comparatie cu niste eventuali interpol, varianta killers e slabana. dar, poate ca oamenii insarcinati cu filmul au stiut mai bine ce au vrut

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Krossfire, sunt perfect de acord.

@Red Chicken,
Pai din cate am inteles regizorul filmului e mare fan The Killers si chiar a colaborat cu ei la videoclipul de la "All These Things That I've Done". Prin urmare e cam discutabila alegerea lui. =)

Red spunea...

so fucking what :D

e fotograful oficial al u2. nu ma r surprinde sa apara si astia cu o chila de piese.. slabiciuni umane gasesti peste tot. important e ca rezultatul final e unul bun (din cate am inteles)

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Trebuie sa vedem filmul, neaparat. =)

Susana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Susana spunea...

In general nu e un cover chiar rau. Merge, dar are mici scapari. Killers ii dau un plus de dinamism piesei, ceea ce e foarte bine, dar pe de alta parte pierd foarte mult din atmosfera sumbra a piesei originale, din impactul pe care o are. Doesn't slap you in the face. Faza aia cu Hu-hu-hu mi se pare putin neinspirata:D Chitarile puteau sa sune putin mai raw. Si alternantele slow-fast, mi se par un pic fortzate, mai ales la inceput. Dupa ce incep, asa, in fortza, si zici, omg!, deodata se prabuseste asa totul: fleosc! Nu e prea omogena, sa zic asa.
In rest, mi se pare ca suna putin a The Cure. Chiar ma gandesc k ar fi sunat bestial piesa asta cover-uita de The Cure... :daydreaming:

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Pai nu e chiar rau dar nici grozav nu-i, si tocmai asta e problema. O versiune The Cure ar fi cat se poate de interesanta, dar nu prea vad sanse sa se intample vreodata. Acum s-au intors in studio si lucreaza la un nou album, programat pentru primavara luui 2008. =D

Mihai Martin spunea...

...Ai vazut filmul? (au trecut aproape doua luni de atunci... :P)

Mie mi-a placut. Baiatul ala a jucat foarte bine. Iar Annik (amanta) e o romanca :P - ma rog, o tipa nascuta in Romania, plecata la 4 ani cred.

The Cure au facut un cover dupa Love Will Tear Us Apart :-s <-- am impresia ca nu spun ceva nou, nu? :))