sâmbătă, octombrie 13

IAMX and The Alternative to the real world


Demult nu am mai auzit un album de muzica electronica atat de bun ca The Alternative, al doilea material discografic a lui Chris Cornell, vocalul de la Sneaker Pimps. Britanicul amesteca nonsalant indie-rock-ul cu beaturi electronice antrenante, rezultatul fiind unul extraordinar.

Fiecare piesa din The Alternative e foarte atent lucrata, fiind secondata de o voce puternica si extrem de patrunzatoare. Privita in ansamblu, atmosfera albumului e decadenta, sumbra si intunecata. Aproape gothica. O parte dintre melodii ( Nightlife, The Alternative) s-ar putea integra perfect in setlistul unui DJ de club, in timp ce altele ca Bring Me Back A Dog, The Negative Sex si chiar After Every Party I Die par a fi menite pentru un concert rock.

Probabil ca as exagera daca as spune ca versurile sunt proaste, insa am unele rezerve in legatura cu ele: le-am gasit putin prea copilaroase pentru gustul meu. Poate daca as fi avut 16 ani m-as fi regasit mai bine in ele. Temele in jurul carora graviteaza majoritatea melodiilor sunt obsesia, drogurile, promiscuitatea, decadenta sau moartea. Nimic rau in asta si daca nu ar fi scrise intr-o maniera simplista si repetitiva poate le-as gusta mai bine. Nu stiu cu certitudine carui gen de public ii sunt adresate, dar probabil ca ar avea mai mare priza la pustii emo decat la mine.

'The Alternative is a sexual, melancholy, synthetic, dark and melodic album - a mixture of Electro / Glam soundscapes and technoid dancefloor maneuvers further enhanced by frantic guitar noise and breathless, erotic vocals... For anybody seeking an appealing, electro-infused album full of real songs, masses of depth and repeat play potential, look no further than this. 'The Alternative' is an assured and unmissable album destined for future classic status. "

-- musicnonstop.co.uk
MySpace: IAMX
Mp3: IAMX - President

IAMX - President




4 raspunsuri:

Une année sans lumiere spunea...

:) Desi Domnul Corner are voce buna, melodiile lui nu-mi inspira mai nimic.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Albumul chiar suna bine, deci pe langa voce se pricepe si la creat muzica. Dar marele dezastru e ca versurile lui sunt cam debusolate. Nu ai sa gasesti un mesaj coerent si matur in ele.

Anonim spunea...

versurile domnului chris nu sunt scrise pentru a face pe plac unei domnisoare "la locul ei" ca dumneavoastra...clover shaped whatever

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Eu, domnisoara la locul meu? =))))
Exista si un profil pe blog pe care, probabil din ignoranta, nu te-ai obosit sa-l citesti. Nu ca ar fi vreo obligatie, doamne fereste! :)