duminică, august 12

Rufus released the stars


Ce se intampla cand faci parte dintr-o familie de muzicieni desavarsiti? Te apuci si tu de muzica, bineinteles! Ca sa nu faca exceptie de la regula, Rufus Wainwright, fiul legendelor folk Loudon Wainwright III si Kate McGarrigle, continua traditia familiala valorificandu-si talentul si atractia innascuta spre muzica. Anul acesta, fratele mai mare al Marthei Wainwright s-a intors cu un nou album, Release The Stars, un material complex si extraordinar de bine realizat, incarcat cu melodramatism si orchestratii extravagante. Piesa care deschide albumul, Do I Disappoint You?(by just being human) aminteste de Want One,
in timp ce restul melodiilor, privite in ansamblu, sunt marcate de un parfum de incertitudine tematica. Aceasta senzatie de confuzie nu este daunatoare deloc, extinderea paletei tematice sugerand mai degraba nemultumirea oarecum resemnata si instabilitatea emotionala a artistului. Elocvent in acest sens ar fi dinamismul cu care Wainwright jongleaza cu politica(Going to Town), dragostea(Not Ready To Love, Slideshow), platonismul (Tulsa, dedicata lui Brandon Flowers), homosexualitatea lui(Nobody's Off The Hook, Between My Legs), sau de ce nu, existentialismul(Rules and Regulations, videoclipul l-ati putut vedea si la VH1 Recommends). Cu siguranta nu este cel mai bun disc din cariera lui, insa cel putin pe mine m-a convins ca are un potential extraordinar si ca pe viitor ne putem astepta la ceva si mai grandios din partea lui.

Rufus on MySpace

5 raspunsuri:

Anonim spunea...

Lam vazut si eu la vh1 dar nu'mi place vocea lui, e cam enervanta.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Eu zic ca are o voce destul de interesanta. Mie-mi place! =)

Anonim spunea...

Era fainut coverul dupa Leonard Cohen, Hallelujah (dar nu mai fain decat originalul).

Daca nu ar pune remix-uri pe single-uri si nu ar da atat cu gura pe tema orientarii lui (este gay declarat, plin de ''gay pride'') ar fi mai ok.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Ai dreptate, face prea mult caz din orientarea lui sexuala.

Anonim spunea...

Nu ar fi primul insa nu are faima necesara.