duminică, august 5

Adorabila Feist


Leslie Feist, aceasta domnisoara de onoare a indie-popului canadian si-a propus sa aduca buna dispozitie in sufletul oricarui impatimit de muzica. Cu toate ca a ajuns deja la al patrulea album din cariera, fara a lua in calcul colaborarile ei la Broken Social Scene sau la alte proiecte mai mult sau mai putin importante, niciodata vocea ei calda si fragila nu a fost mai bine pusa in valoare ca in "The Reminder".
Stilul muzical, mai concret amestecul de baroque-pop, folk si jazz, versurile optimiste sau uneori usor-melancolice, tonul exuberant sau intim, misterios pe alocuri, sunt cele care dau savoarea albumului. In plus fata de asta, intensitatea senzatiei de deja-vu pe care ti-o starneste poate fi coplesitoare; e ca si cand ai deschide ferestra in zorii unei zile din weekend si te-ai lasa alintat de un curent de aer racoros, purtator de emotii si amintiri indescifrabile. Revenind, in categoria celor mai frumoase piese de pe album se regasesc 1 2 3 4 ( al carei videoclip il puteti vedea aproape zilnic pe VH1), So Sorry (melodia care deschide albumul), I Feel It All, My Moon My Man dar si The Limit To Your Love(piesa cu usoare influente disco). Ultima parte a discului cuprinde sonoritati ceva mai triste si iti poate lasa impresia ca optimismul debordant de la inceput ar fi pe cale sa se stinga. Atunci intervine si How My heart Behaves, ultima piesa, care inlatura suspiciunile nefondate si ofera in schimb speranta.
"I’m on the archaeological dig to find the place where my heart ended up” spune ea intr-un interviu, iar noi o credem pe cuvant.

2 raspunsuri:

Anonim spunea...

Nu sunt fan, dar are ceva aparte.

Anonim spunea...

Asa e, are ceva aparte. Partea buna e ca este dispusa sa imparta acel ceva cu noi. :)